Woonboerderij

Wil jij wonen in een karakteristiek pand als een woonboerderij? Dan kan het best lastig zijn om de ideale woning voor jou te vinden. Standaard woonhuizen komen regelmatig te koop te staan, aan rijtjeshuizen en nieuwbouwwoningen geen gebrek. En voor sommige mensen zal het prima zijn om hierin te wonen. Maar anderen wonen liever in een geheel ander soort huis. Zij zoeken naar een bijzonder ontwerp, karakteristieke architectuur of een historisch gebouw. Zij zoeken bijvoorbeeld naar een knusse woonboerderij in een mooie omgeving. Zij willen niet in de stad wonen in een gewoon woonpand, maar zij zoeken iets met meer ruimte, iets met een bepaalde sfeer. Als jij zo eens rond kijkt op internet naar huizen die te koop aangeboden worden, dan zul je echter moeten constateren dat de kans niet zo heel groot is dat je een dergelijk huis zult kunnen kopen. Het blijkt namelijk keer op keer weer dat eigenaren lang in dergelijke woningen blijven zitten, waardoor ze maar heel af en toe te koop aangeboden worden. Het kan dus best lastig zijn om de ideale woonboerderij voor jou te vinden, helemaal als je ook nog eens een sterke voorkeur hebt voor een bepaalde regio om in te wonen.

Woonboerderij kopen

Als jij graag een woonboerderij wilt kopen, dan doe je er in de eerste plaats goed aan om hiervoor een specialistische makelaar in te schakelen. Hoe goed de kennis van andere makelaarkantoren ook mag zijn, vaak is de kennis toch beperkt tot de standaard woonhuizen. Dat betekent dat ze niet precies weten waar ze op moeten letten bij het beoordelen van een karakteristiek pand zoals een monument of een woonboerderij. Een makelaar die dit wel weet, is Hofstaete Monumentaal. Deze makelaardij richt zich namelijk specifiek op de niet-alledaagse panden, zoals:

  • woonboerderijen
  • rijksmonumenten
  • landhuizen
  • villa’s
  • herenhuizen

Allemaal soorten woningen die toch om een specifieke kennis vragen, waar lang niet iedereen over beschikt. Een eerste reden waarom je hulp van een specialist nodig hebt, is voor het bepalen van de waarde van een dergelijk pand. Of je nu wilt kopen of verkopen, je wilt weten wat een gebouw echt waard is, zodat er een eerlijke prijs vastgesteld kan worden tussen koper en verkoper. Juist door de karakteristieke eigenschappen is het lang niet voor iedereen duidelijk hoe hoog de waarde nu precies is, dat geldt zowel bij een monument, als een herenhuis of een woonboerderij.

Meer diensten

Maar niet alleen het vaststellen van de waarde is een reden om een specialistische makelaar als Hofstaete Monumentaal in te schakelen, als je bijvoorbeeld een monumentale woonboerderij wilt verbouwen, dan komt hier ook net iets meer bij kijken dan bij een gewone verbouwing. Je moet bijvoorbeeld een bepaald bouwplan indienen en lang niet alle plannen die jij hebt zullen mogelijk zijn vanwege het monumentale karakter van het pand. Ook daarbij is hulp van een specialist dus geen overbodige luxe! Daarnaast is het zo dat voor monumenten vaak subsidies verkrijgbaar zijn voor onderhoud en dat er speciale fiscale regelingen voor gelden. Bij Hofstaete Monumentaal kunnen zij jou ook wat dat betreft helpen, zij kunnen voor jou uitzoeken of ook voor jouw woonboerderij dergelijke zaken beschikbaar zijn. Zij kunnen jou daarin niet alleen adviseren, zij kunnen jou ook helpen met de aanvraag van dergelijke subsidies en van specifieke hypotheken voor dergelijke panden. Op HofstaeteMakelaardij.nl kun je meer lezen over de vele diensten die zij eigenaren en toekomstige eigenaren van dergelijke panden kunnen bieden. Ben jij ook op zoek naar een mooie woonboerderij om in te wonen of zoek je een ander karakteristiek woonhuis? Dan is dit dus de makelaar die je in moet schakelen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.