Sinds zijn oprichting in 1978 verkent het Amsterdam Loeki Stardust Quartet voortdurend de grenzen van het repertoire voor blokfluitconsort. Het ensemble heeft snel faam verworven en baarde al in 1981 opzien door zijn eigenzinnige speelstijl en door, ondanks het onreglementair spelen van een hedendaags arrangement van een Stevie Wonder song, winnaar te worden van het Musica Antiqua-Concours in Brugge.

Het kwartet in zijn huidige samenstelling geniet internationale bekendheid en wordt beschouwd als een serieus ensemble van onovertroffen niveau. Het concerteert in gerenommeerde series en op grote festivals waaronder die van Berlijn, Saporro, London en Utrecht. Regelmatig tourt de groep door Europa, de Verenigde Staten en Japan.

Naast Renaissance en Barok muziek omvat het repertoire van het kwartet ook de eigentijdse muziek. Onder anderen Tristan Keuris, Chiel Meijering, Peter Jan Wagemans en Daan Manneke hebben composities opgedragen aan het kwartet. Waarmee de moderne status van het instrument wordt onderstreept. Ook door de uitgave van een serie bladmuziek bij Moeck Verlag en de medewerking aan de ontwikkeling van nieuwe blokfluiten draagt het kwartet bij aan de groei van het repertoire.

In zijn programma’s streeft het kwartet naar een grote klankvariĆ«teit. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een uitgebreide verzameling instrumenten, variĆ«rend van de sopranino tot de bijna 3 meter lange subcontrabas.

Voor L’Oiseau-Lyre, Decca, en Channel Classics heeft de groep een groot aantal CD’s opgenomen. Hiervan zijn er twee bekroond met een Edison. Deze uitgebreide discografie bevestigt de topplaats en het innovatieve en virtuoze karakter van het kwartet. “Pictured Air”, met uitsluitend hedendaags repertoire, werd in de pers omschreven als “brilliant” en hun uitvoering van “Die Kunst der Fuge” van J.S. Bach kreeg in Luister een 10. Fanfare schreef hierover onder andere “These men play their recorders with ravishing delicacy and skill”.