Wist je dat je een samenlevingscontract ook gewoon kunt downloaden?

Als jij en je partner een samenlevingscontract willen laten opstellen dan is het goed om te weten dat je deze ook gewoon kunt downloaden via de website van Rocket Lawyer. De meeste mensen denken dat je voor dat soort contracten perse naar een notaris moet, maar de enige reden dat dat zo is is dat je dan zeker weet dat het contract alle benodigde onderdelen bevat (en dus rechtsgeldig is). Rocket Lawyer is echter opgericht door een team notarissen en advocaten, en alle contracten die ze op hun website aanbieden zijn dus reeds opgesteld door een professional. Ook hun samenlevingscontract dus. Deze bevat alle benodigde informatie om hem rechtsgeldig te maken, en ale persoonlijke informatie vul je gewoon zelf in. Het werkt heel eenvoudig: Met hun eigen software kun je het document zelf opstellen en dus personaliseren. Je vult de gegevens in waar ze om vragen, en slaat het document vervolgens op in pdf-vorm. Daarna is het uiteraard belangrijk dat je het door beide partijen laat ondertekenen, in dit geval door jou en je partner met wie je het samenlevingscontract wilt vastleggen. Als het niet ondertekend is is het niet rechtsgeldig. Bovendien moet je het in tweevoud printen en tekenen, zodat beide partijen een exemplaar hebben. Dat het zo makkelijk is om een dergelijk contract op te stellen weten veel mensen niet, en via Rocket Lawyer kan het zelfs helemaal gratis!

Een gratis samenlevingscontract downloaden

Rocket Lawyer specialiseert zich in allerlei officiĆ«le documenten en contracten, zoals dat samenlevingscontract. In veel gevallen is hun service gratis in gebruik. Dat wil zeggen: De eerste 7 dagen van je lidmaatschap dienen als gratis proefperiode. Als je dus in die proefperiode zo’n samenlevingscontract downloadt en uitprint hoef je er dus helemaal niets voor te betalen. Ze vragen je enkel om je betaalgegevens voor als hun diensten je bevallen en je dus van plan bent om vaker contracten en overeenkomsten bij hen te downloaden. Alleen in dat geval ga je abonnementskosten betalen. Heb je na bovengenoemd contract niks meer nodig? Dan zeg je de dienst gewoon binnen de proefperiode op en betaal je dus helemaal niets! Wil je liever geen lidmaatschap afsluiten? Dan kun je ok gewoon eenmalig een kleine bijdrage betalen voor dit contract. Je bespaart daarmee alsnog aanzienlijk, omdat het stukken duurder zou zijn om het op te laten stellen door een notaris.

De gratis overeenkomsten en contracten van Rocket Lawyer

Bij Rocket Lawyer kun je niet alleen terecht voor zo’n gratis, vrijwel kant-en-klaar samenlevingscontract. Ze hebben er nog veel meer officiĆ«le contracten en overeenkomsten, die je tevens in je gratis proefperiode kunt downloaden zonder verdere verplichtingen. Denk maar eens aan de volgenden:

  • Een huurovereenkomst
  • Een geheimhoudingsverklaring
  • Een privacyverklaring
  • Een verwerkersovereenkomst
  • Diverse arbeidscontracten
  • Een overeenkomst voor een schenking

Voor al deze contracten en overeenkomsten geldt hetzelfde: Je moet ze in tweevoud uitprinten en laten ondertekenen door beide partijen, want alleen dan zijn ze rechtsgeldig. Net als het samenlevingscontract kun je ze in je 7 dagen proefperiode gratis downladen, of simpelweg een kleine vergoeding betalen voor een eenmalig document. Veel bedrijven die echter op vaste basis dergelijke contracten nodig hebben sluiten bij Rocket Lawyer een abonnement af. Dit scheelt ze veel geld op jaarbasis, en daarvoor krijgen ze onbeperkt gebruik van professionele contracten en overeenkomsten, waarmee ze hun zaakjes altijd goed geregeld hebben. En dat is wel zo’n prettig gevoel, toch?  

https://www.rocketlawyer.com/nl/nl/

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.