Wilt u courtage vergelijken? Kijk dan op de site

Gaat u uw huis verkopen of bent u juist op de huizenmarkt zoekend naar uw eerste koopwoning? Naast het rondkijken op Funda en andere websites zoekt u wellicht ook naar een goede makelaar. Maar een makelaar moet u betalen. Er zijn dan ook heel wat punten waar een makelaarskantoor aan moet voldoen voordat u met hen in zee wilt gaan. u wilt bijvoorbeeld eerst de courtage vergelijken met andere makelaars. Daarnaast wilt u wellicht dat het kantoor redelijk bij u in de buurt gevestigd is of in de buurt zit waar u wilt gaan wonen. Wellicht eist u daarnaast ook nog andere voordelen zoals het gratis uitvoeren van een taxatie of het begeleiden bij rondleidingen als u uw huis wilt verkopen. Bij de koop of verkoop ligt de courtage doorgaans van te voren vast. Daarbij gaat het vaak om een van te voren afgesproken percentage van het totale bedrag. In Nederland is een percentage van 1,5 procent heel normaal hoewel 1,7 ook regelmatig voorkomt. U kunt hier meestal niet met het makelaarskantoor over onderhandelen hoewel wij van makelaarskosten.nl u dat wel altijd aanraden. Ga daarom de courtage vergelijken tussen de diverse makelaarskantoren in uw regio en kies een betrouwbaar kantoor uit dat een laag percentage vraagt. U wilt immers geen dief van de portemonnee zijn. Dit bedrag is namelijk niet aftrekbaar bij de belastingdienst. Het is overigens soms ook mogelijk om een exacte prijs af te spreken. Maar als u dan uw huis ver onder de waarde verkoopt dan betaalt u alsnog een hoge prijs.

Dankzij het courtage vergelijken vind u snel een eerlijk makelaarskantoor

Op onze website kunt u courtage vergelijken tussen diverse makelaars. Wij bieden u een onafhankelijk en dus een eerlijk overzicht van uw opties. Daardoor kunt u snel een weloverwogen keuze maken en contact zoeken met het makelaarskantoor dat uw voorkeur heeft. U kunt de vergelijkingscheck nu direct uitvoeren. Dat doet u door:

  • De check op te zoeken en vervolgens uw huidige adres- en contactgegevens in te vullen,
  • Geef vervolgens het type woning aan,
  • Net als het woningoppervlak, aantal kamers en de vermoedelijke prijsklasse,
  • Vink ook uw voorkeuren aan zoals wie de bezichtigingen met doen: u, het kantoor of samen,
  • Sluit de check vervolgens af door bijzonderheden en opmerkingen te vermelden en stuur de check naar ons op.

Wij gaan vervolgens voor u op zoek. Wij houden daarbij al uw wensen en de ingestuurde gegevens nauwlettend in de gaten zodat we u een aantal voorstellen kunnen doen die vast en zeker overeenkomen met uw voorkeuren. U leest het, online het courtage vergelijken is een eenvoudig klusje dat snel zijn vruchten zal afwerpen. En mocht bij een eerste terugkoppeling niet het gewenste resultaat gevonden worden, dan mag u het vrijblijvend nog eens invullen en opsturen. Wij doen er beslist niet moeilijk over want wij vinden courtage vergelijken net zo belangrijk als uzelf.

Wist u dat de kosten voor een taxatie aftrekbaar zijn?

Mocht u voor het courtage vergelijken al enkele vragen hebben dan kunt u die via het contactformulier aan ons stellen. Dan kunt u daarna beginnen met het courtage vergelijken zodat u direct een uitstekend advies van ons kunt krijgen. Weliswaar is de courtage niet terug te verdienen, het biedt u wel de zekerheid dat uw huis tegen een mooie prijs verkocht gaat worden. zonder dat u daar erg veel werk aan hebt. Een makelaar heeft immers een groot netwerk en zal uw huis op diverse manieren onder de aandacht kunnen brengen. Ook helpen ze u meestal bij de notaris zodat een verkoopcontract snel ondertekend kan worden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.