Wil je naar de Verenigde Staten? Vergeet dan niet om het Esta formulier in te vullen

Op het moment dat je gewend bent aan het reizen binnen de Europese Unie, dan weet je niet beter dan dat je overal zonder al te veel moeite naar toe kunt reizen. Of je nu met de auto, trein of met het vliegtuig gaat, dan maakt in wezen weinig verschil. Het enige dat je met een vliegreis zeker niet moet vergeten is je paspoort, want zonder paspoort kom je het vliegtuig niet in. Als je naar België wilt vliegen, dan heb je daar dus een identiteitsbewijs voor nodig wanneer je gaat vliegen. Ga je met de auto, dan moet je dit document ook bij je hebben, maar als je het vergeet, dan kun je nog altijd het land binnen rijden. In principe is er niemand die er om vraagt. Dus als je met de auto door België, Frankrijk en Spanje heen rijdt voor een vakantie in Portugal, dan kun je dat doen zonder ook maar 1 keer je paspoort tevoorschijn te halen. Toch is het uiteraard verstandig om het reisdocument op zak te hebben indien er wat gebeurt. Punt is in ieder geval dat reizen in Europa heel eenvoudig is. Mocht je dus opeens een tripje naar de Verenigde Staten plannen, houd er dan rekening mee dat het een andere reis betreft dan je gewend bent. Als je nog nooit buiten Europa hebt gereisd, lees dan deze tekst en vergeet vooral niet om op esta-aanvragen.com te kijken. Want als je naar de Verenigde Staten reist, dan heb je meer nodig dan alleen een paspoort. Je moet ook de zogenaamde Esta aanvragen en daarvoor moet je dus van te voren een Esta formulier in vullen. Het is belangrijk dat je ver van te voren een Esta formulier invult, want via dit formulier vraag je in principe toestemming om het land te betreden. Mocht je dit Esta formulier dus niet invullen of te laat invullen, dan heb je geen toestemming en kun je met het eerst volgende vliegtuig weer terug naar huis vliegen. Dat is uiteraard eeuwig zonde, want je krijgt natuurlijk gewoon toestemming. Maar die toestemming moet je dus eerst wel krijgen. Daarom moet je het Esta formulier op tijd invullen. Daarnaast moet je het formulier ook goed invullen, zodat je ook echt toestemming krijgt. Daarom vind je hieronder 3 simpele tips die jou kunnen helpen om het Esta formulier zo goed mogelijk in te vullen.

3 tips voor het invullen van het Esta formulier

Als je het formulier gaat invullen houd dan rekening met de onderstaande tips:

  • Als je het Esta formulier gaat invullen, houd er dan rekening mee dat je de gegevens van het paspoort 1 op 1 overneemt. Een spelfout, een verkeerd cijfertje, een spatie teveel, het kan er toe leiden dat je het land niet binnen komt. Houd je paspoort dus naast het Esta formulier, en neem de tijd. Controleer alle gegevens en controleer ze daarna nog een keer.
  • Vul alle gegevens naar waarheid in. Wil je niet dat men weet wat voor werk je doet, dan kun je beter niet naar de Verenigde Staten reizen. Ook zaken uit je verleden kun je het beste naar waarheid invullen. Mocht een onwaarheid aan het licht komen, dan kom je het land niet in.
  • Nadat je klaar bent en alles hebt gecontroleerd, ga alles dan nog één keer bij langs voordat je het Esta formulier verstuurd.

Vraag je Esta aan via esta-aanvragen.com

Mocht je je Esta willen aanvragen, dan kan dat ook meteen via de website van esta-aanvragen.com. Je vind een link die je meteen naar de juiste pagina brengt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.