Wat kost payroll en wat levert het op?

Binnen een bedrijf zijn er veel processen die uitbesteed kunnen worden. Zoals het aantrekken van personeel, de inkoop en verkoop, magazijnmanagement, de boekhouding en ook de payroll. Het uitbesteden van de verschillende taken heeft zowel voordelen als nadelen:

  • Het kost geld;
  • Het bespaart tijd;
  • Het zorgt voor meer structuur;
  • Het overzicht voor de ondernemer kan kleiner worden.

De kosten zijn een belangrijke factor binnen de meeste bedrijven. Wat kost payroll bijvoorbeeld? Hoeveel kost een boekhouder en wat krijg je er als ondernemer voor terug? Al met al is het een verhaal van kosten en baten waarbij vooral gekeken moet worden naar het gemak. Als ondernemer wil je immers vooral ondernemen en bezig zijn met het ontwikkelen en verbreden van je bedrijf. Wat kost payroll is dan geen relevante vraag. Het gaat niet om de kosten, het gaat erom hoeveel het op kan leveren zeker op het gebied van payroll zijn er grote mogelijkheden. Wat gebeurt er wanneer de loonadministratie overgenomen wordt, alle medewerkers altijd op tijd betaald worden en er geen handelingen meer nodig zijn om dit constant bij te sturen? Dan is ‘wat kost payroll’ geen belangrijk punt meer, omdat de kosten binnen de kortste tijd terugverdiend worden.

Wat kost payroll in verhouding met het zelf doen?

De meeste bedrijven blijven hangen bij de vraag wat het kost. Maar wat kost payroll in verhouding met de administratie zelf doen? Met een redelijk loon per uur is het niet aantrekkelijk om zelf aan de slag te gaan met payroll omdat het veel tijd kost. Het uitbesteden van het werk is dan voordeliger. Enerzijds omdat de kosten laag zijn, anderzijds omdat er zowel tijd als geld bespaard wordt. Dat heeft grote voordelen. Het besparen van geld is natuurlijk altijd wenselijk, maar het besparen van tijd is nog veel belangrijker. Tijd betekent extra omzet voor een ondernemer. Meer mogelijkheden om klanten binnen te halen, meer tijd om te kijken naar de invulling van de processen en tijd om campagnes op te zetten. Wat kost payroll bij een aanbieder zoals NL Payroll (nlpayroll.nl) dan nog als het gaat om de voordelen? Technisch gezien erg weinig. Aangezien hier de payroll op grote schaal geregeld wordt, zijn de kosten per hoofd van het personeelsbestand veel lager dan de meeste ondernemers denken. Aan de slag met payroll uitbesteden is dus beter dan blijven hangen bij de vraag wat kost payroll.

Aan de slag met jouw onderneming

Elke ondernemer heeft lange lijsten met dingen die moeten gebeuren, vragen waar antwoord op moet komen (zoals wat kost payroll) en aanpassingen die grote veranderingen teweeg kunnen brengen. Maar uiteindelijk gaat het om het succes en welzijn van de onderneming en ondernemer zelf. Bekijk daarom altijd goed waar de prioriteit moet komen te liggen en wat urgent is. Is er meer tijd nodig of juist meer geld? Is uitbesteden van taken handig of niet? Moeten er meer managers komen die taken overnemen en kun je die managers binnen het eigen personeelsbestand vinden zodat je het allemaal intern kunt houden? Het zijn lastige vragen waar echt niet binnen een dag antwoord op hoeft te komen, maar het uitstellen van de grote vragen is ook niet verstandig. Neem daarom eens de tijd om een weekend met pen en papier aan tafel te gaan zitten, met een kopje koffie, zodat je de ruimte en tijd kunt nemen om na te denken over de echte stappen die gezet moeten worden om jouw onderneming verder te laten groeien. Want zo maak je echt dingen mogelijk voor jezelf en je bedrijf.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.