Wat is OSINT en waarom is het voor mij belangrijk?

U heeft wellicht de naam wel eens horen vallen in uw werkomgeving. OSINT staat voor Open Source Intelligence. De term omvat het verzamelen van informatie en inlichtingen uit openbare bronnen. In Europa is er slechts één particuliere opleider die het diploma ‘Registered Open Source Intelligence Analyst’ mag en kan uitreiken. Dit is The International Anti Crime Academy. Wij leiden OSINT-analisten op vanuit politie en defensie, maar ook het bedrijfsleven. Het internet is een onuitputbare bron van informatie geworden waar analisten goed gebruik van kunnen maken. Met de juiste tools en een uitstekend analytisch vermogen is het mogelijk om specifieke gedetailleerde vertrouwelijke informatie te vergaren. Er worden hierbij veel verschillende media meegenomen waaronder bijvoorbeeld nieuwspublicaties, staatsrapporten, jaarverslagen en social media posts. Echter blijft het digitale onderzoek niet beperkt tot geschreven bronnen. Ook video- en geluidsfragmenten worden meegenomen door de OSINT-analist. Het verzamelen van informatie ter analyse vanuit sociale media staat ook wel bekend als SOCMINT of Social Media Intelligence. De opleiding ‘Registered Open Source Intelligence Analyst’ bieden wij aan in de vorm van twee intensieve modules. Deze bestaan beide uit een aantal volledige lesdagen op locatie. Het diploma dat u na voltooiing van de beide modules in ontvangst mag nemen wordt erkend door ’s werelds meest uitgebreide OSINT database. De OSINT modules zijn opgebouwd op basis van de ruime praktijkervaring van onze docenten.. Onze docenten hebben doorgaans tientallen jaren ervaring in het verzamelen van digitale informatie voor veiligheids- of inlichtingsdoeleinden. Hun ervaringen vormen de basis van het onderwijs dat wij aanbieden. Onze vaktechnische door CPION getest- en gecertificeerde OSINT opleiding is perfect voor wie beroepsmatig digitale informatie en inlichtingen verzameld. Dit kan gaan om informatie over personen, internationale bedrijven en hun activiteiten en meer. Open Source Intelligence kan een sterk wapen zijn in een strafrechtelijk of misschien civielrechtelijk onderzoek. Ook wordt er veel aandacht besteed aan het verbergen van uw digitale vingerafdruk en het beveiligen van uw eigen bedrijfsgeheimen.

OSINT omscholingstrajecten naast uw baan.

Wanneer u op dit moment gewoon een baan heeft maar wel de OSINT opleidingen wilt volgen heeft u allerlei mogelijkheden. Wij bespreken deze graag met u. Om- en bijscholing is altijd mogelijk, wij ontwikkelen samen met u een persoonlijk opleidingsplan om de gewenste resultaten te bereiken. De OSINT opleiding ‘Registered Open Source Intelligence Analyst’, bestaande uit twee intensieve modules van elk een een aantal lesdagen wordt normalerwijs klassikaal aangeboden. Vanaf een groep van vijf deelnemers is er echter ook de mogelijkheid om de opleiding in besloten groep te volgen. Wij maken persoonlijke opleidingsplannen voor medewerkers van De Koninklijke Marechaussee, Politie & Justitie, De Koninklijke Landmacht, internationale overheidsdiensten en de Nederlandse Offshore sector. In Europa zijn wij de enige gecertificeerde onderwijsinstelling die de OSINT-studie aanbiedt. Daarnaast kunt u bij The International Anti Crime Academy nog vele andere cursussen, opleidingen en trajecten volgen. Voorbeelden hiervan zijn de gespecialiseerde Technical OSINT-training, maar ook opleidingen als social engineering, internationale veiligheid en privé detective.

Ervaren docenten met aandacht voor u.

Ons team van docenten komt rechtstreeks uit het werkveld en zij hebben jarenlange praktijkervaring in het vergaren van digitale informatie voor informatie en inlichtingstoepassingen. De opleidingen zijn ontwikkeld aan de hand van de praktijkervaring die zij op hebben gedaan tijdens hun werk voor verschillende inlichtingendiensten en ondernemingen. Wij leren u effectief omgaan met de belangrijkste tools die u nodig heeft voor het vinden en analyseren van open source data. Een van deze hulpmiddelen is bijvoorbeeld de door ons zelf ontwikkelde OSIDATA-database. U kunt alle informatie over de opleidingen en trainingen die wij aanbieden, onze accreditatie en meer praktische informatie teruglezen op onze website.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.