Wanneer is een afkickkliniek de beste oplossing?

Wanneer is een afkickkliniek de beste oplossing?Heb je het vermoeden dat je last hebt van een verslaving? Dan is het heel erg verstandig om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een afkickkliniek. Dat klinkt misschien heftig en intens, en het zal inderdaad geen makkelijke weg worden. Maar als er sprake is van een verslaving is het van groot belang om zo snel mogelijk hulp te zoeken. Ook als je het vermoeden hebt dat iemand in je directe omgeving kampt met een verslaving, is het ook heel goed om contact te zoeken met een afkickkliniek. Vorig jaar zag ik dat een vriend van mij het steeds moeilijker kreeg en daardoor meer ging drinken. Het is heel moeilijk om te bepalen wanneer iets een verslaving is en wanneer niet. Wanneer drink je nog voor de lol en wanneer kun je niet meer zonder? Heb je jezelf nog onder controle of niet? Dit zijn vragen waar lastig antwoord op te geven is. Ik vond het ook heel moeilijk om hem met mijn vermoeden te confronteren, wat als ik er naast zou zitten? Of wat als hij boos zou worden? Ik heb een afkickkliniek gebeld om advies te vragen en zij hebben mij heel goed geholpen, dat kan ik iedereen aanraden.

Solutions Center: een geweldige afkickkliniek

Uiteindelijk hebben we met een groep mensen samengewerkt om hem zo ver te krijgen om zich aan te melden bij een afkickkliniek. Dit is het beste wat we hebben kunnen doen want hij heeft inderdaad ermee ingestemd en is voor een intakegesprek naar een afkickkliniek gegaan. Hij heeft zich aangemeld bij Solutions Center, een geweldige afkickkliniek waar je terecht kunt voor diverse soorten verslavingen. In het begin ga je detoxen, wat betekent dat je lichaam gaat afkicken van de verslavende substantie. Vervolgens wordt het behandeltraject in gang gezet. Het mooie is dat hier diverse mogelijkheden zijn. Zo hoef je niet per se te worden opgenomen in de kliniek, misschien past ambulante hulp beter bij je. Het enige wat je hoeft te doen is contact opnemen met deze afkickkliniek want met hen kun je overleggen wat het beste zal zijn voor jou persoonlijk. Die vriend van mij is opgenomen in de afkickkliniek en het was heel mooi om te zien wat voor een verandering dat teweeg heeft gebracht. Het is een ongelooflijk moeilijke reis, met ups en downs, maar om je verslaving de baas te worden, moet je nu eenmaal heel hard werken. Niet alleen aan de drank of drugs zelf, maar het gaat om je hele levensstijl. Bovendien zitten er vaak dingen achter de verslaving, een diepere oorzaak waar je mee aan de slag moet.

Solutions Center heeft veel te bieden

Ik heb veel gesprekken gehad met mijn vriend en hij is ongelooflijk blij geweest met de hulp van Solutions Center, inmiddels is hij al maanden clean. Solutions biedt mooie voordelen:

  • Zeer bekwame medewerkers
  • Korte wachtlijst
  • Aandacht voor familie en betrokkenen
  • Zeer goed nazorgtraject

Dit zijn allemaal heel belangrijke onderdelen die bepalend zijn bij het hele proces. Daarom is het heel belangrijk om een afkickkliniek te vinden die goed past bij jou. Solutions Center heeft ontzettend veel te bieden en zal er alles aan doen om jou persoonlijk zo goed mogelijk te begeleiden. Je kunt contact opnemen door te bellen of een e-mail te sturen, maar je kunt ook direct via de site een intakegesprek aanvragen. Neem die eerste stap, hoe lastig dat ook is. Maar het zal zeker de moeite waard zijn. Gun jezelf een vrij leven waarbij jij de touwtjes weer in handen hebt en ga naar Solutions Center voor de beste hulp.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.