Waarom is Keltisch zeezout zo gezond?

Wist je dat Keltisch zeezout een stuk gezonder is dan normaal keukenzout? Dit komt doordat het veel rijker is aan mineralen. Bij naturaplaza kunnen ze je er alles over vertellen. Daar verkopen ze namelijk een biologische variant van dit smakelijke zout. Dit mineraalrijke zout komt uit Bretagne, Frankrijk, om precies te zijn uit de GuĆ©randestreek. Het wordt nadat het gewonnen wordt amper bewerkt en behoudt dus zijn oorspronkelijke samenstelling. Keltisch zeezout heeft een heel erg laag gehalte aan natriumchloride en smaakt daardoor heel erg ‘zacht’. Veel mensen vinden de smaak ontzettend lekker, en willen nadat ze het ontdekt hebben niet meer terug naar normaal keukenzout. Het is namelijk zoveel rijker van smaak dan normaal zout, en wetende dat het ook nog een gezonder is maakt de keuze natuurlijk makkelijk. Wat belangrijk is als je Keltisch zeezout wilt kopen is dat je een biologische variant koopt. Deze is namelijk absoluut onbewerkt. Bij naturaplaza vindt je een hele goede variant, die je in verschillende hoeveelheden kunt bestellen. De meeste mensen gebruiken het enkel in de keuken en bestellen dus een kleinverpakking. Wist je echter dat je het ook in de badkamer kunt gebruiken?

Keltisch zeezout in de badkamer

Als je een eigen bad hebt dan heb je geluk. Je kunt namelijk Keltisch zeezout gebruiken als badzout. Dit is weldadig voor je spieren doordat het zo rijk aan mineralen is (en dus ook aan magnesium). Je lost gewoon enkele kopjes van het zout op in je badwater, en laat jezelf dan zakken in dit mineraalrijke water. Het heeft ontzettend veel voordelen voor de huid, bijvoorbeeld:

  • Het zout ontsmet de huid (goed bij psoriasis en eczeem)
  • Het n is zacht voor de huid door het lage gehalte natriumchloride
  • Het droogt in tegenstelling tot badschuim de huid niet uit
  • Het is 100% natuurlijk

Het laatste punt is voor veel mensen met kinderen een reden om Keltisch zeezout in bad te gebruiken. Kinderen krijgen namelijk onbedoeld wel eens water binnen, en ook als ze bijvoorbeeld ‘theedrinken’ in bad. Dan kun je beter geen badschuim gebruiken want dit is echt niet gezond om binnen te krijgen. 

Biologische webshop voor de dagelijkse boodschappen

Als je in jouw omgeving nergens Keltisch zeezout kunt vinden dan kun je het online bestellen in de webshop van naturaplaza. Daar verkopen ze een biologische variant, net als van alle andere producten overigens. Daar zijn ze namelijk in gespecialiseerd. Je kunt er terecht voor een groot deel van de dagelijkse boodschappen, en hoeft dus nooit meer speciaal naar de stad om een biologische winkel op te zoeken. Vanaf nu bestel je al deze biologische producten gewoon online in deze webshop. Alles wat ze verkopen is opgedeeld in handige categorieĆ«n zodat je heel gemakkelijk vindt wat je nodig hebt. Dat Keltisch zeezout staat bijvoorbeeld onder de categorie ‘zouten’. Naast dit zout hebben ze namelijk nog veel meer soorten zout, welke allemaal op natuurlijke wijze gewonnen zijn. Elk type zout heeft weer andere eigenschappen, hoewel je ze allemaal op een vergelijkbare manier kunt gebruiken. Keltisch zeezout is echter bij heel veel mensen de absolute favoriet onder de zouten. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.