Waarom erp software onmisbaar is

Ik had altijd het idee dat ik het goed voor elkaar had als ondernemer. De rekeningen werden op tijd betaald, mijn werknemers toonden motivatie en kregen hun lonen keurig op tijd en zelfs de budgettering verliep elke maand keurig naar wens. Veel meer hoefde ik niet, ik was gelukkig met de situatie en zag geen reden om veranderingen door te voeren. Tot ik op een zomeravond op mijn veranda zat met een biertje en me ineens afvroeg waarom we eigenlijk doen wat we doen, op de manier die we gekozen hebben. En ik kon maar een antwoord bedenken. Routine. De gewoonte om de dingen op een bepaalde manier aan te pakken dicteert hoe we in de toekomst de dingen aanpakken. Direct besefte ik dat dit natuurlijk een bijzonder slecht uitgangspunt is voor een onderneming. Als ondernemer wil je immers dynamisch zijn en in kunnen springen op bepaalde ontwikkelingen. En dat kan niet als je doet wat je altijd al deed. De volgende dag ging ik naar een adviseur die direct langskwam en vertelde wat er miste in mijn bedrijf. De erp software. Eerst begreep ik niet waar hij het over had, maar tegenwoordig kan ik eigenlijk niet eens meer zonder. Ja, de situatie was goed en ik was tevreden, maar nu is de situatie veel beter en ben ik tevreden, en alle werknemers en klanten ook. En dat is een groot verschil. Kijkt u ook eens opĀ erp-selectie.nl.

De kracht van erp software

Medewerkers en ondernemers hebben een hekel aan precies hetzelfde element binnen een bedrijf. Het herhaaldelijk uit moeten voeren van taken die elke keer hetzelfde resultaat opleveren. Er zit geen spanning in, het is geen uitdaging en op die manier is het ook absoluut niet leuk meer om te doen. De erp software heeft daar een abrupt en definitief einde aan gemaakt. De lijntjes die in het bedrijf als normaal werden betiteld omdat zij altijd gevolgd moesten worden, verdwenen binnen een maand compleet van de planning. De erp software neemt veel van de taken over, waardoor er nieuwe kansen en uitdagingen ontstaan zijn die veel interessanter zijn. Want je wilt niet constant naar de voorraad moeten bellen om te vragen of een bepaald product aanwezig is. En je wilt niet constant naar de economie bellen om te vragen of er genoeg budget is om 5% van de prijs af te halen voor een speciale klant. Je wilt het vooral niet omdat het ook gewoon anders kan. De erp software gaat in feite aan het werk voor je binnen je bedrijf, en maakt dingen mogelijk die eerder niet mogelijk waren. Voor mij betekende dit vooral gelukkige werknemers die erg blij waren met de aanpassingen, omdat zij zich nu vast kunnen bijten in uitdagende projecten.

Het gaat niet altijd om winst

Voor mij is de grootste opbrengst van de erp software niet te vinden in de winst die gemaakt wordt. De grootste winst zit in de tijd die gestoken werd in taken die vervelend waren en die niets nieuws opleverden, terwijl mijn medewerkers op zoek waren naar uitdagingen, naar nieuwe projecten en meer spanning binnen het werk. Dat is waar de erp software het grote verschil gemaakt heeft. We hoeven niet meer alles zelf te doen omdat de erp software het werk in hoge mate over heeft kunnen nemen, met sterke stappen voorwaarts als gevolg. Daardoor kunnen we meer klanten tevreden houden en hebben we meer tijd voor de ontwikkeling en research van nieuwe producten en andere aanpassingen binnen het bedrijf, oftewel het werk dat ik spannend vind, samen met iedereen die hier aan het werk is.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.