Waarom een boomstamplank kopen?

Een boomstamplank kopen; waarom doen mensen het? Hier zijn uiteraard verschillende redenen voor te bedenken. Bij Boom en Staal kopen we boomstammen in om ze een tweede leven te geven. Er kan bijzonder veel worden gedaan met een boomstam. Het mooie van bomen is dat ze er stuk voor stuk anders uit zien. Iedere stam heeft van binnen prachtige patronen. Veel mensen willen een boomstamplank kopen omdat er zeer mooie dingen mee te maken zijn. De mogelijkheden zijn werkelijk oneindig. Bij Boom en Staal richten we ons met name op:

  • Boomstambanken: door een stam doormidden te zagen, is er heel eenvoudig een bank van te maken. We plaatsen simpelweg de twee helften zo aan elkaar dat je een vlak zitgedeelte en een vlakke rugleuning hebt
  • Tafels: van vergadertafel tot salontafel en zelfs picknicktafels zijn bij ons te verkrijgen
  • Fietsenrekken: ook voor fietsen kunnen boomstammen een handige oplossing zijn. We maken de rekken uiteraard prachtig glad en precies op maat, zodat fietsen veilig en gemakkelijk geplaatst kunnen worden
  • Speeltoestellen: zelfs een speeltoestel kan van hout gemaakt worden. Bijvoorbeeld voor bij de kinderboerderij

Zoals u ziet is er van alles te doen met boomstammen. Een boomstamplank kopen is daarom zeker geen gek idee als u een uniek meubel of ander voorwerp van hout wilt.

Een boomstamplank kopen voor decoratie

Zoals we hierboven al zeiden, hebben stammen van binnen prachtige patronen. Het is daarom ideaal materiaal om bijzondere voorwerpen mee te maken. Wij specialiseren ons in design voorwerpen van hout. Dankzij jarenlange ervaring en de juiste kennis weten we precies hoe we een boomstam het best tot haar recht kunnen laten komen. Een boomstamplank kopen voor decoratie is daarom ook zeer gebruikelijk. Er is van alles mee te maken. Wilt u ook uw huis decoreren met natuurlijke materialen? Dan kunnen we boomstamplanken zeer aanraden. Op onze website kunt u alvast wat inspiratie opdoen voor de mogelijkheden wat betreft decoratie. Maar dit is natuurlijk slechts een greep uit de vele opties. U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken. Daarbij proberen we natuurlijk de kosten zo laag mogelijk te houden. Wij weten hoe we voordelig een boomstamplank kopen en kunnen zo een betaalbaar en duurzaam product voor u maken. Zelfs designmeubelen zijn op die manier betaalbaar. We geven echter ook om duurzaamheid. Daarom gebruiken we alleen stammen uit de omgeving. Zo zorgen we ervoor dat lokaal gekapte bomen ook een tweede leven krijgen.

Hout efficiënt recyclen

Het komt vaak voor dat een boom gekapt moet worden. Soms moet er ruimte gemaakt worden voor iets anders, soms betreft het een dode boom. Na het kappen moet er altijd beslist worden wat er met de stam gebeurt. Bij Boomenstaal.nl hebben we een efficiënte oplossing gevonden voor de recycling van gekapte bomen. Een boomstamplank kopen draagt dus ook mee aan een beter milieu. Het ‘houtafval’ wordt hergebruikt en kan op die manier nog jaren gebruikt worden. We streven ernaar om unieke voorwerpen te maken van het hout. Wanneer wij een boomstamplank kopen, kunnen we het voor allerlei projecten gebruiken. Ieder resultaat is weer uniek. Ook voor u kunnen we een bijzonder voorwerp vervaardigen van een boomstam. Samen kunnen we een prachtig meubelstuk ontwerpen. Neem gerust contact op om uw persoonlijke wensen door te geven of om meer te weten te komen over ons bedrijf. Of neem op uw gemak een kijkje op onze website. Hier vindt u ook onze visie over duurzaamheid. Daarnaast kunt u kijken naar de ervaringen van anderen. Zo krijgt u een goed beeld van wat wij voor u kunnen betekenen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.