Waar kunt u allerlei informatie over dieren vinden?

Bij ons op school willen we de leerlingen graag wat bewuster maken van de wereld om hen heen. Vandaar dat wij er alles aan doen om hen interessante lessen biologie te geven. Wij hebben bedacht dat het leuk zou zijn voor hen om aan de hand van dieren ge├»nteresseerd te raken in het milieu. Wij hebben daarom gekeken hoe wij dit thema goed konden oppakken. Wij hebben gezien dat het het beste zou werken wanneer wij iedere week weer met nieuwe dieren zouden komen aanzetten. Het idee hierachter was dat wij dan steeds andere dieren zouden kunnen bespreken en dat de kinderen dan uiteindelijk een soort samenhang zouden zien. Het is immers zo dat dieren elkaar eten en als je deze cirkel kunt laten zien, kan dat heel interessant zijn. Ook laat je dan meteen zien dat dieren belangrijk zijn voor de wereld. Wij hadden echter een probleem. Wij wisten namelijk niet precies hoe wij de kinderen leuke informatie over dieren konden bijbrengen. Wij hadden nog wel een aantal oude encyclopedie├źn liggen, maar daar wilden wij de kinderen ook niet mee opzadelen. Niemand zit er immers op te wachten om met oude boeken in de weer te gaan die misschien vol staan met informatie waar je eigenlijk niets aan hebt. Ik ben daarom op het internet gaan kijken om te zien of ik ook interessante sites kon vinden waar ik meer informatie over dieren kreeg aangeboden. Ik heb toen gezien dat wanneer je naar de site van Dierenwiki.nl gaat, je hier heel veel informatie over allerlei dieren kunt vinden. Het maakt niet uit waar je meer over wilt weten, je kunt hier allerlei teksten over dieren vinden. Het was voor mij dan ook heel fijn om deze site te vinden omdat je op deze site heel snel heel goede informatie kunt vinden. Ik ben daarom gaan kijken naar mogelijkheden om een leuke opdracht te maken van de informatie die ik op deze site vond en van wat ik de kinderen graag zou willen bijbrengen. Ik heb toen gezien dat de informatie heel toegankelijk gemaakt is waardoor de kinderen er ook goed mee uit de voeten zouden kunnen. 

Op deze site worden dieren helder beschreven 

Wanneer je op het internet gaat zoeken, zie je vaak sites die gemaakt zijn door mensen die niet goed kunnen schrijven. Dat zorgt ervoor dat je dus oninteressante teksten op het web vindt. Op de site van Dierenwiki.nl vind je heel goed geschreven teksten over dieren. Ik weet niet wie ze geschreven heeft, maar deze persoon zou boeken moeten gaan schrijven want de schrijfstijl is heel helder en zeer duidelijk voor kinderen. Ik ben daarom ook helemaal weg van deze site. 

Bekijk de informatie zelf ook een keer

Mocht u meer willen weten over de dieren die u overal ter wereld kunt vinden, surf dan ook een keer naar Dierenwiki.nl omdat:

  • U hier heel veel handige informatie kunt vinden 
  • Deze site heel geschikt is voor opdrachten voor school
  • Werkelijk ieder dier hier uitgebreid beschreven wordt 

Ik kan u deze site van harte aanbevelen want u kunt hier heel veel informatie vinden. 

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.