Vuur in vuurschaal of korf?

Hoe maak je het echt gezellig in de tuin? Gedurende koude winterdagen en zwoele zomeravonden is het heerlijk om in je tuin of op je terras te genieten van een mooi vuurtje. De flakkerende vlammen zijn heerlijk om naar te kijken. Het vuur vormt een gezellige plek om omheen te zitten met familie en vrienden. Bijkomend, belangrijk voordeel van een vuurtje in bijvoorbeeld een vuurschaal buiten is dat het je ook nog eens heerlijk warm houdt. Zo kun je ook als de zon onder gaat en als het kouder wordt nog lekker buiten blijven zitten. Lange en warme avonden gegarandeerd!

Vuur maken in de tuin

Hoe maak je nu het beste zo’n vuurtje in je tuin? Er zijn verschillende opties:

  • Op de grond
  • In een vuurschaal
  • In een vuurkorf
  • In een buitenkachel

Een vuurtje op de grond geeft natuurlijk een echt padvindersgevoel. In sommige gevallen is het een mogelijkheid om op de grond vuur te maken. Er kampen echter wel veel nadelen aan. Zo maakt het een lelijke vlek in je gazon. Ook is het niet altijd even veilig. Er is natuurlijk de mogelijkheid van een vuurplaats, maar hier moet je wel de ruimte voor hebben. Op een terras is het echt niet mogelijk om een vuur op de grond te maken. 

In een vuurschaal heb je dit probleem minder. Het vuur maak je in een schaal, die je naderhand als hij is afgekoeld weer kan opbergen. Als je hem laat staan is het ook niet erg, want een vuurschaal is een fraai attribuut. Kijk bijvoorbeeld eens op tuinhaardxxl.nl om te zien wat voor soorten vuurschalen er zijn. Ze zijn er echt in alle soorten en maten! Met hout en eventueel aanmaakblokjes of papier maak je een gezellig vuurtje in de schaal. De kooltjes blijven in de vuurschaal liggen. Een veiligere optie dus, die ook nog eens minder invloed heeft op de kleur van je gazon.

Een vuurkorf lijkt op een vuurschaal, maar is wat hoger en heeft vaak spijlen aan de zijkant. IN deze korf kun je ook gemakkelijk een vuurtje maken. Het nadeel van een vuurkorf is wel dat door de spijlen kooltjes of brandende stukken hout kunnen vallen. Dit probleem heb je bij een vuurschaal niet. 

Tot slot is er nog de tuinhaard of buitenkachel. In tegenstelling tot de eerder genoemde mogelijkheden is deze veel meer gesloten. Het vuurtje zit in de kachel. Het heeft dan ook veel minder een kampvuur gevoel wanneer je in de buitenkachel een vuurtje stookt. Wat er wel handig aan is, is dat de rook vaak over je heen waait, omdat de kachel een schoorsteentje heeft. Maar wil je echt de vlammen van alle kanten goed kunnen bekijken? Kies dan voor een vuurschaal.

Vuurschaal kopen

Attributen om een vuurtje mee te stoken in de tuin kun je kopen bij tuinhaardxxl.nl. Hier verkopen ze alle mogelijkheden om buiten van een vuurtje te kunnen genieten. Liever niet zelf een vuurtje in een vuurschaal maken? Dan kun je bij tuinhaardxxl.nl ook eens kijken naar de vuurtafels. Deze tafels hebben in het midden een gat waarin een vuurtje van gas is. Met de ‘houtblokken’ en lavastenen wordt het vuurtje net echt gemaakt. Een genot om naar te kijken en het kost ook nog eens minder tijd om aan te steken.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.