VU genderpoli; informatie over genderdysforie

Sommige kinderen weten al heel vroeg in hun jeugd dat er iets niet klopt. Er heerst een sterk en dwingend gevoel van onbehagen met betrekking tot het eigen geslacht. Sommige kinderen voelen zich een meisje, gevangen in het lichaam van een jongetje of andersom. Voor ouders van kinderen met genderdysforie is het evengoed lastig om op de juiste manier met deze realiteit om te gaan. Het is daarom ook zaak dat je uit kunt reiken naar de juiste begeleiding en die vind je bij check-in-coaching.nl maar ook bij de VU genderpoli kun je veel te weten komen over genderdysforie. Bij de VU genderpoli en check-in coaching kun je alles leren over omgaan met genderdysforie. Sommige kinderen zullen mettertijd ook een ingrijp willen laten doen, en de stap naar een daadwerkelijk ander lichaam maken. Dat gebeurt in de VU genderpoli waar je dan ook veel mee te maken zult krijgen als deze veranderingen eenmaal tot stand zullen komen. Van geslacht veranderen is een lang en heftig proces voor zowel ouders als kinderen en bij de VU genderpoli zullen ze er alles aan doen om dat proces zo soepel en geleidelijk mogelijk te laten verlopen. VU genderpoli richt zich volledig op mensen die zich niet in hun lichaam thuis voelen en eigenlijk van geslacht willen veranderen. Dat kan tegenwoordig dan ook in de VU genderpoli, maar het is wel een proces dat goed en stapsgewijs plaats moet vinden omdat er veel bij komt kijken. Mensen die van geslacht veranderen zullen vaak hormonen moeten slikken om de verandering zo natuurlijk mogelijk plaats te laten vinden. Dat heeft veel bij effecten die van te voren in de VU genderpoli besproken zullen worden zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is. Bij de VU genderpoli kun je om te beginnen ook informatie aanvragen over transgenders en genderdysforie.

Daadwerkelijk tot operatie overgaan; VU genderpoli

Als je contact zoekt met de VU genderpoli, zal er al een heel proces aan vooraf zijn gegaan voor jouw en je kind. Mensen besluiten niet van de ene op de andere dag om van geslacht te veranderen. Het is een proces waar mensen naartoe moeten groeien en dat doen ze idealiter samen met hun naasten die begripvol en liefdevol voor de juiste begeleiding kunnen zorgen. Om tot een operatie over te gaan en contact op te nemen met de VU genderpoli is dan ook een grote stap en voor je die stap neemt is het een goed idee om eens te kijken naar de mogelijkheden van begeleiding voor jou en je kind. Kies voor begeleiding omdat:

  • Je leert je kind beter te begrijpen;
  • Je krijgt handvatten om om te gaan met bepaalde situaties;
  • Je creĆ«ert ruimte voor een betere hechting en intiemere relatie met je kind.

Het proces van geslachtsverandering

Het proces van geslachtsverandering is een belangrijk proces en kinderen die tot operatie overgaan kunnen alle steun van hun familie gebruiken. Er is de laatste jaren wel steeds meer aandacht en begrip gekomen voor het fenomeen genderdysforie maar nog altijd is het voor veel mensen een fenomeen dat moeilijk te bevatten is, vaak toch ook nog voor de familie zelf. Voor de ontwikkeling van een kind is het dan ook van groot belang dat er een basis van vertrouwen en veiligheid bestaat waarin kinderen het gevoel hebben dat ze alles op tafel mogen gooien en volledig eerlijk en open kunnen zijn over hun emoties en ervaringen. Deze veiligheid kun je als ouder bieden als je je kind goed begrijpt. Zorg dan ook voor de juiste begeleiding.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.