Voedingstherapie

Veel mensen realiseren het zich niet, maar voedingstherapie kan een uitstekende manier zijn om beter in je vel te zitten. Het kan er zelfs voor zorgen dat bepaalde lichamelijke klachten en aandoeningen verdwijnen of sterk minder worden! We staan er vaak niet bij stil hoe belangrijk onze voeding voor ons is. Vaak zijn we vooral bezig met onze maag vullen, in plaats van met ons lichaam echt goed te voeden. En dat is zonde, want op den duur heeft dit echt wel effect! Natuurlijk is het wel begrijpelijk, we hebben het allemaal druk en het is dan verleidelijk om snel even een kant en klaar maaltijd uit het schap te pakken. Maar wie eenmaal voedingstherapie gehad heeft, die zal constateren dat het een dusdanig positieve invloed op het leven heeft, dat het echt de moeite waard is om iets meer tijd te besteden aan het samenstellen van de dagelijkse maaltijden. Bovendien, vers en gezond koken hoeft niet per se heel veel tijd te kosten, je hoeft niet per definitie heel ingewikkelde gerechten te maken om toch gezond te kunnen eten en je lichaam echt te kunnen voeden. Tijdens voedingstherapie kun je dit soort zaken allemaal leren!

Het effect van voedingstherapie

Zoals gezegd kan voedingstherapie een zeer positief effect hebben op je lichaam. Dat begint al met je energieniveau. Veel mensen hebben het zoals gezegd tegenwoordig heel erg druk, waardoor ze weinig tijd nemen voor koken en eten. Ze voelen zich te moe om iets langer in de keuken te staan en met aandacht de maaltijd tot zich te nemen. Maar op deze manier kom je juist in een vicieuze cirkel terecht. De snelle hap die je neemt bevat relatief weinig gezonde voedingsstoffen, waardoor je lijf niet alle energie binnen krijgt die het nodig heeft. Je gaat daardoor snacken, wat ook eigenlijk weer een aanslag op je organen is en wat je lijf alleen maar veel energie kost. Volg je echter de eetgewoontes zoals je deze aangereikt krijgt tijdens voedingstherapie, dan krijg je met je maaltijden de juiste voedingsstoffen binnen, waardoor jij jouw lichaam meer energie geeft. Je zult je fitter gaan voelen, waardoor het na een tijdje ook echt geen extra moeite meer is om gezond te koken! Daar komt nog bij dat bepaalde klachten en aandoeningen sterk verminderd kunnen worden door een gezond eetpatroon, denk dan aan:

  • huidklachten, zoals eczeem
  • diabetes
  • hoge bloeddruk

Tijdens een voedingstherapie kun jij de kennis aangereikt krijgen over welk voedsel een goede keus is om deze klachten te verminderen. Veel mensen hebben hier het positieve effect al van ervaren!

Therapie in Almere

Zou jij ook graag voedingstherapie willen krijgen en woon jij in de omgeving van Almere? Dan kun je hiervoor terecht bij Just WHealthy. Na je aanmelding zal er eerst een analyse gemaakt worden. Er wordt gekeken naar wat jouw huidige eetpatroon is, zodat daar een goed beeld van ontstaat. Maar ook zal er gekeken worden naar de reden waarom jij naar bepaalde producten grijpt. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om te weten wat jij graag wilt bereiken, wat jouw doel is van het veranderen van je eetpatroon. Als hier een goed beeld van is, dan kan hun specialist op het gebied van voedingstherapie een persoonlijk plan op maat maken. Met dit plan kun je in het vervolg betere keuzes maken op het gebied van voeding en je zult het positieve effect hiervan vaak al erg snel merken. Natuurlijk is het in het begin even wennen, maar daarna zul je niet anders meer willen! Wil jij ook klachten verminderen, je fitter en gezonder voelen? Meld je dan via just-whealthy.nl aan voor voedingstherapie!

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.