Vervangende toestemming zaken aanvragen

Zoekt u naar vervangende toestemming voor zaken met betrekking tot uw kind? Dan is dat kind in ieder geval nog geen 18 jaar oud en dat wil zeggen dat u hem of haar onder uw hoede hebt. U bent ouder en voogd maar de vader of de moeder van het kind wil er niet langer voor u beide zijn. Een scheiding is het gevolg en dat kan heel wat mentale narigheid opleveren. Een probleem dat jarenlang kan voortduren is het feit dat de ander simpelweg kan weigeren om toestemming te geven om bijvoorbeeld uw kind naar een andere school te sturen, om zelfs te verhuizen of om een alledaags probleem dat minstens eens in de 5 jaar nodig is: het verlengen dan wel aanvragen van een ID of paspoort. Gelukkig is dit niet langer het einde van de wereld want u kunt juridisch vervangende toestemming voor zaken aanvragen. Wilt u vervangende toestemming voor zaken regelen dan hebt u een advocaat nodig die u daar in bij kan staan. Want dit juridisch jargon zal u vast en zeker niet bepaald bekend in de oren doen klinken, tenzij u een rechtenstudie hebt gedaan natuurlijk. In de wereld heeft iedereen het recht om verdedigd te worden mocht het tot een rechtszaak komen. Als u met ons in zee gaat dan gaan wij deze vervangende toestemming voor zaken voor uw kind regelen en het zal zelden tot een echte rechtszaak komen. Daar zit de andere partij vaak ook niet op te wachten want dat kost erg veel tijd en geld. Wellicht kunnen wij van vervangende-toestemming-zaken.nl met de andere partij en een rechter tot een schikking komen.

De vervangende toestemming voor zaken nemen we graag uit uw handen

Wij willen voor u en uw kind enkel het beste. Een dwarsliggende ex mag niet langer roet in het eten strooien, zeker als het vrij duidelijk is dat diegene zich niet bemoeit met het verdere leven van het kind. Wellicht betaalt hij vrijwel geen alimentatie en ziet hij het kind niet eens. Dat zijn zeker gegronde redenen om vervangende toestemming voor zaken te verkrijgen door een rechter. De rechter heeft dan dezelfde status als de vader of moeder die weigert om een bepaald verzoek te ondertekenen. Sterker nog, het besluit wordt door de rechter verworpen. Het kan hierbij gaan om zeer prangende problemen waarbij het soms ook niet zo vreemd is dat de andere partij weigert:

  • Bijvoorbeeld omdat u met uw kinderen wilt emigreren waardoor uw ex de kinderen minder vaak kan zien,
  • Omdat uw kind ernstig ziek is en u een tamelijk onbekende geneesmethode wilt proberen waarvoor u vervangende toestemming voor zaken zoekt,
  • Of omdat u de naam van het kind wilt wijzigen. Er kan een eergevoel in de weg zetten bij uw partner, zoals u hopelijk wel zult begrijpen.

Toch zijn dit argumenten die wij erg graag aanvechten want we behartigen enkel de belangen van u en uw kind. Uiteraard zullen we samen met u op zoek gaan naar de beste argumenten om het voor de rechter duidelijk te maken dat dergelijke kwesties beslecht moeten worden in jullie voordeel.

Vervelend als de relatie met uw ex zo slecht is, maar het is niet het einde

U wilt aldus vervangende toestemming voor zaken voor uw kind of kinderen krijgen bij een rechter. Dan is het aldus zaak om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen zodat we met de voorbereiding van de zaak kunnen beginnen. Neemt u daarom na het lezen van deze tekst vrijblijvend contact met Meesters & Meer op. U kunt ons uiteraard even bellen en mailen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.