Verbeter je merk met brand photographer Amsterdam

Eén foto zegt meer dan duizend woorden. Het is een bekende uitspraak – wellicht cliché, maar daarom niet minder waar. Foto’s spreken nu eenmaal sneller aan dan tekst. Een goed plaatje laat meteen zien waar iets over gaat en wat de betekenis van de zaken zijn; bij tekst gaat er eerst nog een stuk lezen aan vooraf. En dat vraagt weer aandacht, concentratie en leesvaardigheid. Een brand photographer in Amsterdam weet hier alles van af. Bij het opbouwen van een merk is beeld namelijk erg belangrijk – wellicht zelfs belangrijker dan woorden. Foto’s hebben een overtuigingskracht die tekst voorbijgaat. Wanneer je mensen probeert over te halen om voor jouw bedrijf te kiezen, is het dan ook verstandig om naast je praatje veelzeggende beelden te laten zien. Maar hoe kom je daaraan? De brand photographer in Amsterdam is je man!

Wat doet een brand photographer Amsterdam?

De term ‘brand photographer’ is simpelweg Engels voor ‘merkfotograaf’. Een brand photographer in Amsterdam is dus iemand die foto’s maakt van jouw merk – en dat kan uit verschillende aspecten bestaan. Een aantal zijn de volgende:

  • Foto’s van producten
  • Foto’s voor op de website
  • Foto’s voor op sociale media
  • Foto’s voor in folders of brochures
  • Foto’s voor marketingdoeleinden
  • Profielfoto’s van personeel

Met name foto’s voor Instagram zijn een steeds gewilder product. Dit sociale mediaplatform bestaat tegenwoordig niet meer alleen uit huis-, tuin en keukenplaatjes; het is een populair medium geworden voor merken en bedrijven om zichzelf kenbaar te maken. Vaak gebeurt dit aan de hand van beelden die gemaakt zijn door een brand photographer in Amsterdam. Voor een bepaald bedrag kun je je foto’s ‘promoten’ zodat meer mensen ‘m zien – eigenlijk gewoon reclame, dus. Maar dan subtieler. Ook voor dit soort doeleinden zijn mooie beelden van een brand photographer in Amsterdam belangrijk. Naast het feit dat dit mensen sneller overtuigt, geeft het een signaal af over het merk: het heeft een goede kwaliteit, weet wat het wil, is verzorgd, netjes en professioneel. Een andere plus is dat Instagrammers je kunnen volgen vanwége de mooie plaatjes, en niet eens vanwege de inhoud – in eerste instantie. Naarmate de tijd vordert, heb je hier wellicht wel nieuwe klanten aan! Een brand photographer Amsterdam voegt dus zeker wat toe aan je merk.

Wat je moet weten

Wanneer je een brand photographer in Amsterdam wil inhuren, is het verstandig om van tevoren na te denken over een aantal dingen. Allereerst: waar wil je de foto’s voor gebruiken? Het is het mooist wanneer je foto’s in dezelfde stijl hebt voor de website, je producten en sociale media. Probeer dit dus met elkaar te combineren. Een tweede ding om over na te denken, is: wat is je huisstijl? Wanneer je deze al hebt, is het slim om manieren te bedenken waarop deze stijl kan terugkomen in de foto’s. Hoe ga je de kleuren in het beeld verwerken? Zijn er bepaalde vormen of attributen die gepast zijn? De brand photographer in Amsterdam zal hier natuurlijk met je over meedenken. Wanneer je nog geen huisstijl bezit, is het handig om een inspiratiebord te maken; met papier of op Pinterest. Wat wil je uitstralen als merk? Welke kleuren, vormen en letters passen hierbij? Ben je eruit en weet je wat je wil, neem dan eens een kijkje op thedutchcreativegroup.com. The Dutch Creative Group is een ervaren groep van brand photographers in Amsterdam die je graag zouden willen helpen. Zo zeggen ze op hun website dat ze jouw succes belangrijk vinden en hier hard voor willen werken. Zulke mensen zijn wat je zoekt!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.