Uitvaartverzekering afsluiten?

Mijn oom en ik hadden elkaar al een tijdje niet meer gesproken, toen hij me belde om te zeggen dat hij in het ziekenhuis lag met een agressieve vorm van longkanker. Ik was de enige in de familie waarmee hij nog contact had en vrienden had hij niet. Toen ik hem bezocht werd mij vrijwel direct duidelijk dat hij niet lang meer te leven zou hebben. Op zo’n moment denk je er niet aan om over een uitvaartverzekering te beginnen en ik had er sowieso nooit zo bij stilgestaan. Toen ik de uitvaart van mijn oom had geregeld heb ik voor mezelf wel een uitvaartverzekering afgesloten met behulp van uitvaartverzekeringtop3.

Kies de uitvaartverzekering die bij jou past

Mijn moeder is op jonge leeftijd overleden. Haar ouders, mijn grootouders, zijn omgekomen in een auto-ongeluk toen ik vijf jaar oud was. De enige broer van mijn moeder heeft zelf nooit kinderen gekregen en dus was ik zijn enige familie. Hij belde mij op een vrijdagavond toen ik net rustig aan de koffie zat. Ik had hem al drie maanden niet gesproken en hij belde mij sowieso nooit, dus ik had meteen het idee dat er iets niet in orde was. Dat idee bleek te kloppen; mijn oom vertelde mij hoe hij de afgelopen weken in de medische molen terecht was gekomen en dat er longontsteking in een ver gevorderd stadium met uitzaaiingen geconstateerd was. Dat was even slikken voor mij. Mijn oom was een zware roker en hoestte wel veel, maar dat hoorde gewoon bij hem, dacht ik. Ook al hadden we niet elke dag contact; hij was voor mij ook de laatste familie die ik had. Mijn vader is namelijk voor mijn geboorte al weggelopen. Ik heb mijn oom elke dag bezocht tot aan zijn dood ongeveer twee maanden na dat telefoontje. Ongeveer een maand voor zijn overlijden heb ik met hem doorgenomen hoe hij zijn uitvaart geregeld wilde hebben en kwam ook aan het licht dat hij geen uitvaartverzekering had. Spaargeld was er ook niet. Mijn oom redeneerde: Ik heb geen uitvaartverzekering nodig, want er hoeven geen kaarten verstuurd worden, er hoeft geen dienst te zijn en van bloemen heb ik nooit gehouden. Hij had er niet echt bij stilgestaan dat het vervoer, het afleggen, de kist en de crematie ook betaald moeten worden. Ik heb er uiteindelijk krap duizend euro aan uitgegeven. Het is allemaal op een sobere, maar waardige manier geregeld. Gelukkig heb ik een fijne partner en veel fijne vrienden, maar ik wil niemand opzadelen met een onverwachte kostenpost als ik kom te overlijden en ik heb zelf nu een goeie uitvaartverzekering.

uitvaartverzekeringtop3.nl

uitvaartverzekeringtop3.nl is een vergelijkingssite op het gebied van uitvaartverzekeringen. Zij helpen jou op een heel overzichtelijke manier een uitvaartverzekering te kiezen die bij jou en jouw wensen past. Het is ook een site met heel veel nuttige informatie over de uitvaartverzekering. Zij geven bijvoorbeeld informatie over de verschillende soorten verzekeringen op dit gebied, te weten:

  • een uitvaartverzekering in de vorm van een kapitaalverzekering
  • een uitvaartverzekering in de vorm van een sommenverzekering
  • een uitvaartverzekering in de vorm van een naturaverzekering
  • een uitvaartverzekering die de naturapolis combineert met een vrij besteedbaar bedrag
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.