Sneeuwschoenwandelen in Oostenrijk

Wij kunnen iedereen sneeuwschoenwandelen in Oostenrijk aanraden. Wat een heerlijke reis hebben wij gehad. Kleinwalsertal is prachtig en onder leiding van Roy van Langen was het een unieke ervaring. Sneeuwschoenwandelen is een erg prettige manier om de omgeving te ontdekken en meer te zien van de streek dan je normaliter zou zien. We hebben fantastische wandelingen gemaakt door uitgestrekte bossen en de authentieke Oostenrijkse dorpjes. Alles was echt waanzinnig mooi.

Wat is sneeuwschoenwandelen

Sneeuwschoenwandelen is eigenlijk niets anders dan wandelen door de sneeuw met sneeuwschoenen aan. Dat lijkt logisch, maar is bijna een sport op zich. Het is de uitgelezen mogelijkheid voor een wintersporter die niet houdt van skiën of snowboarden, of gewoon eens iets anders wil en toch wil werken aan fitheid en uithoudingsvermogen. En dat merk je, want wanneer je zes uur achter elkaar, met een rugzak op, door de sneeuw banjert, dan krijg je een erg fijne work-out. Daarnaast is het enorm rustgevend om door de sneeuw en de bossen te lopen. Je bent weer even terug in de natuur, weg van je werk, van alle dagelijkse beslommeringen. Het maakt je hoofd leeg en geeft inspiratie voor nieuwe dingen. Sneeuwschoenwandelen doe je niet elke dag door het jaar heen, dus het is een totaal andere ervaring dan je gewend bent en dat is erg goed voor zowel lichaam als geest.

Geboekt bij Roy van Langen

Wij waren op zoek naar een wintersportvakantie aan het begin van het jaar. We houden van Oostenrijk, dus daar hebben we ons op gericht en toen kwamen we op royvanlangen.nl van RoyReizen terecht. Roy van Langen is bedreven in vele sporten. Zo werkt hij als personal trainer en geeft hij bootcamps, maar organiseert hij ook reizen met een wintersportthema. Zo heeft hij ook het sneeuwschoenwandelen opgezet bij Kleinwalsertal in Oostenrijk. Mijn partner en ik zijn beide gedreven sporters. We zijn de veertig nog niet gepasseerd en trekken er regelmatig op uit om te wandelen, fietsen of op andere manieren te bewegen in de vrije natuur. Skiën en snowboarden hebben we al erg vaak gedaan en we wilde eens iets anders, maar dachten dat we dan bij langlaufen zuiden uitkomen. Van sneeuwschoenwandelen hadden we eigenlijk nog nooit gehoord. In Nederland doen we regelmatig lange afstandswandelen en dit leek er wel op. Voor het aspect dat je

  • Elke dag wandelt
  • 6 uur onderweg bent
  • Een rugzak van ongeveer 10 kg bij je hebt
  • Een goede conditie moet hebben

Wij houden ervan dat mensen die dit ondernemen ook een beetje conditie moeten hebben om mee te kunnen komen. Het is daarmee een mooie, sportieve ervaring en dat in een groep met gelijkgestemde mensen. Dat sprak ons wel aan. Uiteindelijk bleek dat ook volledig het geval te zijn. Kleinwalstertal is sprookjesachtig mooi, met erg afwisselende landschappen, ruwe bergen en dichte bossen, maar ook veel open vlaktes waar je omgeven wordt door sneeuw. De reis duurde 7 dagen, waarvan je er 6 aan het sneeuwschoenwandelen bent. De eerste dag is een reisdag en kom je ’s avonds samen voor een warme maaltijd. Toen begon het avontuur de volgende dag met een wandeling naar de Schwarzwasserhütte, waar we hebben overnacht. Na zo’n dag sneeuwschoenwandelen slaap je heerlijk en leer je je reisgenoten ook een beetje kennen. Toch is het prettig te merken dat ieder een eigen tempo heeft. Vanaf daar loop je de opvolgende dagen door de bergtoppen, dorpjes, bossen en dalen van Kleinwalsertal. Dit is zo adembenemend mooi. En onder begeleiding van een goede gids en getraind sportman als Roy van Langen, die ook op calamiteiten als lawines is voorbereid, voel je je in goede handen. Een reis om nooit te vergeten.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.