Prijs dubbel glas

Dubbel glas is een goede investering, maar hoe weet u dat u de juiste prijs heeft? Want als u een beetje rondkijkt dan komt u er al snel achter dat de prijs van dubbel glas enorm kan variëren bij verschillende aanbieders. Bij de ene glaszetter kunt u zo 50 euro per vierkante meter kwijt zijn, terwijl u bij de volgende glaszetter een prijs voor dubbel glas van wel 95 euro betaald per vierkante meter. Het loont dus zeker om goed rond te kijken en om de prijzen te vergelijken, zodat u zeker weet dat u niet teveel betaalt. Dubbelglaskennis kan u hierbij helpen, door voor u zes offertes aan te vragen bij glaszetters bij u in de buurt. Zo vergelijkt u gemakkelijk de prijs van dubbel glas en vind u de aanbieder die voor u het voordeligst is.

De juiste prijs van dubbel glas vinden

De prijs van dubbel glas kan soms hoog lijken, maar met dubbel glas kunt u ook veel geld besparen. Omdat dubbel glas een isolerende werking heeft hoeft u dus minder hard te stoken, waardoor een investering in dubbel glas zichzelf al snel terugbetaalt. Dubbel glas heeft daarnaast nog meer voordelen. Zo heeft u met dubbel glas een stuk kleiner verschil tussen de temperatuur binnen en buiten en voelen uw ruiten dus een stuk minder koud aan. Dat helpt ook mee in het temperatuurverschil in uw kamer. Een goede investering dus, zeker als u momenteel nog geen dubbel glas heeft.

Waar is de prijs van dubbel glas van afhankelijk?

Er zijn verschillende soorten dubbel glas, met verschillende isolerende waarden. Het meeste dubbel glas is van het type HR glas, dat voorzien is van een coating om de warmte te reflecteren. HR+ glas is dubbel glas met coating, maar gevuld met een speciaal gas dat beter isoleert en heeft een spouwbreedte van 9 tot 12 millimeter. HR++ is feitelijk hetzelfde als HR+ glas, maar dan met een spouwbreedte vanaf 15 millimeter. Wanneer u dubbel glas moet vervangen is gemakkelijk te zien door te kijken of het glas lek is gegaan. Bij lek gaan bedoelen we dat er vocht aan de binnenzijde van het glas zit, waardoor de isolerende werking van het glas verloren gaat. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een fabricagefout, verkeerd plaatsen door de glaszetter of het glas is aan het einde van de levensduur, die vaak zo’n tien jaar is. Een andere reden om dubbel glas te laten plaatsen is natuurlijk dat u nog enkel glas heeft. Een goede richtlijn is dat u gemiddeld 20 m3 gas bespaard per vierkante meter glas, wat voor een gemiddelde woning met 20 vierkante meter ramen betekent dat u op jaarbasis 240 euro kunt besparen. Bij Dubbelglaskennis.nl is het gemakkelijk om de prijs van dubbel glas te vergelijken, zodat u er direct achter komt wat voor u de goedkoopste aanbieder is. Glaszetters rekenen namelijk verschillende prijzen en het is soms moeilijk om deze goed te vergelijken. Zo kan de ene glaszetter relatief veel vragen voor het materiaal en rekent hij minder personeelskosten, terwijl de andere glaszetter het juist andersom doet. Het is daarom goed om naar het totaalplaatje te kijken en om zo de prijs van dubbel glas te vergelijken. Bij Dubbelglaskennis.nl voert u in wat voor glas u wilt, of u extra opties wilt en om hoeveel vierkante meter het dan gaat. Wij vragen dan voor u tot zes offertes aan, zodat u op uw gemak kunt kiezen voor de beste aanbieder. Zo weet u zeker dat u de laagste voor dubbel glas betaalt en hoeft u het zelf niet uit te zoeken.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.