Prachtige theaterkostuums voor ons amateurtheater

Prachtige theaterkostuums voor ons amateurtheaterAls theatergroep voor amateurtheater in het midden van het land vinden wij het leuk om theater op een goede manier te brengenen hier horen theaterkostuums ook bij. Veel amateurproducties vallen in het niet door verkeerde kostuums en wij vinden het juist belangrijk om passende theaterkostuums te laten maken waarmee we een groot aantal voorstellingen kunnen geven. We zijn een reizende theatergroep en ondanks dat het amateurtheater is pakken we het toch heel professioneel aan en hebben we een groot aantal voorstellingen in de hele regio. We staan er daarbij om bekend dat onze theaterkostuums zo goed en kwalitatief gemaakt zijn. Dit komt omdat we deze laten maken bij Unicorns with Dragonwings. Wij hebben per toeval een tijd geleden de website www.unicornswithdragonwings.nl gevonden en hierop werd al snel duidelijk dat theaterkostuums één van de expertises is die Unicorns with Dragonwings biedt.

Prachtige theaterkostuums voor historische producties

We hebben voor de voorstelling over het leven van Marie Antoinette die we hebben uitgevoerd voor de eerste keer theaterkostuums laten maken bij Unicorns with Dragonwings. Dit is ons zo goed bevallen. Het ontwerpen en maken van theaterkostuums is natuurlijk één ding, maar er wordt bij de vervaardiging van deze theaterkostuums ook rekening gehouden met:

  • Kledingwissels
  • Transport
  • Opslag

Daarnaast is het heel belangrijk dat de theaterkostuums door meerdere mensen moeten kunnen worden gedragen. We houden er bij onze understudies rekening mee dat zij redelijk dezelfde maten hebben dan de hoofdrolspelers. Toch kun je er niet vanuit gaan dat de kleding altijd precies past en bij deze theaterkostuums is daar rekening mee gehouden. We hebben voor Marie Antoinette een aantal grote barokke kostuums laten maken. Dan moet je al snel denken aan grote rokken, korsetten en veel verfraaiing op de kleding. Ook voor de mannen en het ensemble zijn prachtige kostuums gemaakt. Onze productie is daarmee echt naar een hoger niveau getild, want het was echt prachtig vakwerk dat Unicorns with Dragonwings heeft geleverd. Niet alleen zijn deze kostuums heel vakkundig gemaakt, maar we hadden ze ook relatief snel nodig en ook dat bleek in overleg geen enkel probleem. Nu we echter weten hoe goed de kostuums zijn die ze hier vervaardigen, geven we eigenlijk altijd direct de opdracht zodra de rollen binnen de productie zijn verdeeld. Dan is er de tijd om echt op zoek te gaan naar mooie materialen en naar de juiste pasvormen. Ook de accessoires kunnen dan nog meer passend bij de kostuums gevonden worden. Wij hebben inmiddels de kostuums voor onze volgende productie binnen en ook dat is weer een historisch stuk.

De kostuums voor onze huidige productie

Wij houden ervan om een theaterstuk te produceren dat is gebaseerd op een bekend historisch verhaal, een goed historisch boek of, zoals meet Marie Antoinette en nu weer met onze nieuwe productie, op bekende films. We hebben dit keer een eigen variant gemaakt op de beroemde film naar het boek van Anne Rice, namelijk Interview With The Vampire. Dit is natuurlijk een stuk dat zich deels in de huidige tijd afspeelt, maar waarbij er een verhaal verteld wordt dat uitgebeeld wordt in het verleden. We hebben de productie terug moeten brengen naar het aantal deelnemers dat onze theatergroep heeft en dat maakte het voor ons ook heel behapbaar om de theaterkostuums te kunnen laten verzorgen door Unicorns with Dragonwings. We hebben een passend budget hiervoor en daar kunnen alle kostuums mee gemaakt worden. De kostuums die we nu binnen hebben gekregen zijn wederom fantastisch gemaakt en onze mensen passen alle kostuums ook uitstekend. Binnenkort gaat onze productie in première en we kunnen niet wachten om alle reacties hierop in ontvangst te nemen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.