Moet jij een lekkage opsporen?

Op het moment dat jij ergens een lek opmerkt in huis, dan is het natuurlijk zaak om zo snel mogelijk aan de slag te gaan met de lekkage opsporen. Want je kunt wel op een bepaalde plek water vinden, dat betekent nog niet dat het probleem ook precies op die plek zit. Water kan immers op verschillende manieren een weg vinden en de lekkage opsporen kan daardoor ook best lastig zijn. Helemaal als dit verstopt zit achter een wand of achter isolatielagen. Hoe ga je dan te werk, want je wilt natuurlijk wel zo snel mogelijk een oplossing hiervoor. De oplossing is het inschakelen van LekkagePartner!

Het belang van een lekkage opsporen

Laten we eerst eens ingaan op hoe belangrijk het is om een lek te vinden en het te dichten. Als er immers maar een klein beetje water doorkomt, hoe ernstig is het dan helemaal? Een lekkage opsporen en de bewuste plek repareren is altijd van groot belang, om verschillende redenen. Ook al gaat het maar om een klein beetje vocht wat binnenkomt, dit kan toch jouw woongenot flink aantasten. Je kunt last krijgen van schimmels in huis en dat is natuurlijk erg ongezond. Je meubels kunnen aangetast worden, maar ook de constructies van je woning. Daarnaast is een lekkage opsporen van groot belang omdat het probleem groter kan zijn dan jij denkt. Je ziet zelf misschien maar een klein beetje vocht af en toe, maar het kan best zijn dat het grootste gedeelte van het water dat binnenkomt op een plek blijft waar jij het niet kunt zien. Het probleem kan dus echt veel groter zijn dan jij zo op het eerste oog zou denken. Daarom moet je dus meteen aan de slag gaan met de lekkage opsporen op het moment dat dit voor de eerste keer opmerkt. Zo voorkom je ernstige schade.

Hoe vind je het lek?

Maar de lekkage opsporen is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Zoals gezegd kan het vocht zich via verschillende wegen een weg zoeken en het kan best zijn dat het lek op een plek zit waar jij het helemaal niet verwacht. Om het te kunnen vinden, moet je dan gaan breken of hakken om de plek te bereiken en het is natuurlijk erg vervelend als je dit op de verkeerde plek doet. Daarom schakel je dus LekkagePartner in. Zij beschikken over geavanceerde apparatuur waarmee ze een lekkage opsporen zonder dat ze ook maar iets hoeven te hakken of breken. Zij kunnen daarvoor bijvoorbeeld gebruik maken van:

  • microgolf vochtmeting
  • endoscopie
  • traceergasdetectie
  • ultrasoon
  • leidingdetectie

En dit zijn slechts een paar van de technieken die zij in kunnen zetten, ze hebben nog veel meer mogelijkheden achter de hand als het hiermee niet lukt. Doordat zij op deze manier heel efficiƫnt het lek kunnen vinden, kost de opsporing minder tijd en je hoeft geen onnodig hak- en breekwerk te verrichten, wat je ook veel tijd en geld bespaart. En natuurlijk ook veel overlast. Heb jij vocht in je woning en weet je niet waar het vandaan komt? Laat dan de lekkage opsporen door de professionals van LekkagePartner!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.