Mijn konijn laten trimmen voor de winter

Ik ben onlangs in Noordwijk komen wonen en heb daar een leuk appartementje gevonden, waar ik samen met mijn konijn Stamper ben komen wonen. Ik woon hier heerlijk, maar moest natuurlijk wel de buurt en alle faciliteiten in de omgeving leren kennen. Dit gold onder andere voor het vinden van een trimsalon om mijn konijn te laten trimmen. Dit vind ik heel erg belangrijk en zeker nu het echt winter wordt. Een konijn laten trimmen hoort gewoon bij de verzorging van het beestje en zeker wanneer het buiten kouder wordt en ik de verwarming hoger opstook in huis is het belangrijk dat Stamper het niet te warm krijgen. Ik ben toen op zoek gegaan op internet en op www.trimsalonnoordwijk.nl terecht gekomen, de website van Trimsalon Brendine. Ik heb hen direct gebeld en gevraagd of het mogelijk was om hier mijn konijn te laten trimmen. Dit was zeker mogelijk en ik heb dan ook meteen een afspraak gemaakt, want Stamper was wel toe aan een stevige trimbeurt.

Mijn konijn laten trimmen bij Trimsalon Brendine

Eenmaal aangekomen bij Trimsalon Brendine om mijn konijn te laten trimmen, werd ik heel vriendelijk ontvangen. Nadat we kennis met elkaar hebben gemaakt werd de staat van de vacht van Stamper bekeken. Stamper’s vacht is nog goed en hij is nog relatief jong, dus op zich was er niets met hem aan de hand. Toch is het verstandig om mijn konijn te laten trimmen, want het helpt tegen:

  • Oververhitting
  • Klitten
  • Viezigheid in de vacht
  • Vervilting

Een konijn kan zich maar in bepaalde mate schoonhouden en juist door een konijn te laten trimmen help je het dier om zijn eigen verzorging beter te kunnen uitvoeren. Het laten trimmen is daarnaast zo gebeurt, het is niet heel erg duur en Stamper is wat dat betreft helemaal een apart geval, want die lijkt het allemaal heerlijk te vinden. Wat dat betreft lijken mijn konijn en ik wel op elkaar, want ik kan er ook van genieten om naar de kapper te gaan en daar behandeld te worden. Niet dat ik mezelf laat trimmen natuurlijk, maar Stamper gaat er echt voor liggen. Nu heb ik al van jongs af aan mijn konijn laten trimmen, dus hij is het ook wel gewend. Ondanks dat we nu bij een nieuwe trimsalon zijn en dit een andere omgeving is, met andere geuren, laat Stamper eigenlijk alles wel toe. Het is zo’n gemakkelijk konijn. Ik ben blij dat ik Trimsalon Brendine heb gevonden, want het voelt goed om hier mijn konijn te laten trimmen.

Het trimmen gebeurt aandachtig

Wat ik heel fijn vond is dat Stamper eerst goed is bekeken en dat ze heel aandachtig zijn begonnen met het proces om mijn konijn te trimmen. Ik vind dat wel heel belangrijk, want een dier heeft ook gevoel en moet met respect behandeld worden. Heel aandachtig is het haar van mijn konijn getrimd en je kon zien dat Stamper het fijn vond, vooral toen zijn oogjes weer vrijer gemaakt werden van haar en  hij dus weer beter om zich heen kon kijken. Ze hebben bij Trimsalon Brendine meteen ook de nagels van Stamper geknipt en zijn ogen en oren nagekeken om te zien of daar misschien problemen zijn ontstaan door het langere haar.  Dit bleek gelukkig niet het geval en Stamper verkeert in optimale conditie. Het is dan ook een heel vrolijk en aanhankelijk konijn dat graag door het huis heen gaat, maar het ook prettig vind om lekker bij mij op de bank te kruipen terwijl ik een serie zit te kijken. Ik ben blij dat ik met deze trimsalon een goede verzorging aan Stamper kan bieden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.