Meer in mijn element dankzij Tai Chi Overijssel

Ik heb bijzonder veel last gehad van stress in mijn leven. Er werd eerst gesproken over examenvrees, daarna over faalangst, maar geen van de twee is ooit bevestigd. Het lijkt er meer op dat ik stress sneller op mezelf betrok, waardoor het presteren in het dagelijks leven bijzonder lastig werd. Praten met vrouwen was voor mij volstrekt onmogelijk, zeker bij blonde vrouwen sloeg ik automatisch dicht. Praten met iemand achter de kassa of telefoon was ook niet mogelijk, omdat ik binnen de kortste keren begon met stotteren. En had ik maandag een afspraak, dan sliep ik zaterdag en zondag niet omdat de stress me wakker hield. Tot zo ver nog geen echte problemen, totdat ik een nieuwe functie kreeg binnen het bedrijf waar ik werkte. Ik kwam in het management terecht en moest elke dag met veel mensen praten. Uiteraard vooral vrouwen, en daar ging het mis. Binnen twee weken kwam ik op gesprek bij de baas, die me vertelde dat dit niet langer zo kon. Ik dacht dat ik ontslagen zou worden, maar dat was het niet: hij stuurde me naar Tai Chi Overijssel. Een beetje vreemd, want hoe kon Tai Chi Overijssel nou mijn problemen oplossen?

Dat kon Tai Chi Overijssel dus duidelijk wel!

Ik kende Tai Chi Overijssel al, maar ik dacht dat dit vooral ging om het beoefenen van vechtsport. En vechten heb ik helemaal niets mee. Toen ik voor het eerst bij Tai Chi Overijssel kwam (ik wilde toch mijn baan houden), kreeg ik al direct te horen dat het heel anders in elkaar zit dan ik dacht:

  • Tai Chi is een manier van meditatie;
  • Tai Chi Overijssel draait om beweging;
  • Het is een manier om balans te vinden;
  • Je wordt er rustig van tot op het bot.

Tai Chi Overijssel beoefenen had al direct grote gevolgen voor me. Na een paar lessen bij Tai Chi Overijssel begon ik meer zelfvertrouwen te vinden. Ik was me meer bewust van mijn eigen positie en was meer tevreden met mezelf. Ik durfde weer dingen te doen die ik eerst uitstelde omdat ik bang was dat het allemaal maar niets zou worden. Daarnaast zorgde Tai Chi Overijssel ervoor dat ik eindelijk weer met vrouwen kon praten zonder te stotteren. Zelfs met vrouwen met lang blond haar – iets wat ik in heel mijn leven nog nooit gekund heb. Ik kon dankzij Tai Chi Overijssel daarnaast weer goed functioneren op mijn werk, waardoor ik mijn kwaliteiten eindelijk echt kon laten zien en binnen korte tijd nog eens promotie zou maken.

Meer rust en meer balans

Ik maak me nu geen zorgen meer over afspraken die ik heb staan. Ik maak me ook geen zorgen meer over het moeten praten met andere mensen, ongeacht het geslacht. Maar wat nog veel belangrijk is voor mij, is dat ik veel meer innerlijke rust heb. Ik voel me niet meer opgejaagd, ik laat me niet stressen en voer met regelmaat nog de oefeningen uit die ik geleerd heb. Ik probeer ook eens per week naar QiGongZee (qigongzee.nl) te gaan zodat ik weer even op kan laden en kan aarden. Gewoon de omgeving zorgt al voor een gevoel van rust en even horen dat ik op het goede pad ben, is ook een fijne geruststelling. Daarnaast heb ik meer informatie gezocht over de kracht van het Oosten en de mogelijkheden om meer te werken aan jezelf, zonder uren stil te moeten zitten, want daar ben ik nog lang niet aan toe en dat trekt me ook niet eerlijk gezegd.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.