Meer doen met 3d printing

Het hebben van een eigen 3d printer is iets wat steeds meer bedrijven en ook particulieren op hun verlanglijstje hebben staan. Dit betekent echter niet dat je dit ook halsoverkop moet doen. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

  • Kit
  • Onderdelen
  • Filamenten

Wanneer je met 3d printing aan de slag wilt gaan, dan is het hebben van een 3d printer natuurlijk essentieel. Hier heb je aan aantal spullen voor nodig en het is handig om van tevoren al op een rijtje te hebben welke spullen dat precies zijn. Je wilt tenslotte achteraf niet voor een verrassing komen te staan. Mensen onderschatten de kosten van het 3d printing nog wel eens doordat ze het vergelijken met het gewone printen wat we nu zo gewend zijn. Dit zijn echter twee dingen die bijna niet met elkaar te vergelijken zijn. Ten eerste zijn de 3d printers nog best wel aan de prijzige kant, omdat het een zeer nieuw product is die nog sterk in de ontwikkeling is. Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat de filamenten een stukje duurder kunnen zijn dan het eenvoudige papier dat we gebruiken in een gewone printer. En zelfs vergeleken met inkt kan het best aan de prijs zijn. Gaat er daarnaast onverhoopt iets kapot aan de 3d printer? Dan zul je ook moeten investeren in onderdelen om de printer weer te maken.

De kosten van het 3d printing

Al met al hoeven de kosten niet extreem hoog te zijn, maar het is wel verstandig om een goede berekening te maken, zodat je zeker weet waar je aan begint. Het is zonde als je er halverwege achter komt dat de investering eigenlijk te hoog voor je is. Gelukkig stelt het 3d printing je in staat om het geld dat je erin investeert ook weer terug te verdienen. Bijvoorbeeld door producten te printen die je anders had moeten kopen, maar je kunt natuurlijk ook voorwerpen printen en die verkopen via een website bijvoorbeeld. Er zijn genoeg mogelijkheden op dit gebied waar je voor kunt kiezen om de 3d printer zichzelf weer terug te laten verdienen. Als bedrijf kun je uiteraard een plan opzetten om dit te doen. Tenslotte ga je de investering niet aan als deze zichzelf niet terugbetaalt. Bekijk dus eens wat 3d printing allemaal voor je kan betekenen en hoe jij dit in zou willen zetten. Kun je hiervoor wel wat inspiratie gebruiken? Kijk dan eens op de website van het Mela Project. Hier hebben ze verschillende artikelen op geplaatst die met 3d printing te maken hebben. Je kunt lezen over wat je allemaal nodig hebt wanneer je een 3d printer gaat aanschaffen, maar ook hebben ze andere mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

De verschillende vormen van 3d printing

Als jij in de wereld van het 3d printing wilt stappen, dan is het niet meteen nodig om te investeren in een eigen 3d printer. Er zijn inmiddels meerdere bedrijven in Nederland die een 3d printservice aanbieden waar jij dus gebruik van kunt maken. Dit is een hele fijne manier om kennis te maken met 3d printing zonder dat je hier heel veel geld in hoeft te stoppen. Je kunt hier natuurlijk zowel als bedrijf als particulier gebruik van maken. Bedenk eens wat jij allemaal zou willen doen als je een eigen 3d printer had en kies een aantal van die opties uit om bij een 3d printservice te laten maken. Je kunt op die manier de kwaliteit van de prints bekijken en ook zien of het inderdaad iets voor jullie is. Lees meer..

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.