Leer acteren bij de toneelacademie

toneelhuisamsterdam - toneelacademieDroom jij ervan om op de planken te staan? Of heb jij altijd al je naam in de lijst van acteurs op de aftiteling willen zien? Dan zijn er in Nederland een aantal scholen waar je de toneelopleiding kunt volgen.

  • AHK in Amsterdam
  • Zuyd Hogeschool in Maastricht
  • HKU in Utrecht

Het is echter bij geen van deze academies makkelijk om binnen te komen. Je zult hier, samen met vele anderen, auditie moeten doen en je moet je goed voorbereiden als je toegelaten wilt worden. Over het algemeen ligt het niveau van het acteertalent in Nederland vrij hoog en het zal dus niet makkelijk zijn om hiertussen op te vallen. Wil jij jouw acteertalent naar een hoger niveau brengen en zo jouw kansen om tot de toneelacademie toegelaten te worden, vergroten? Kom dan lessen volgen bij het Toneelhuis in Amsterdam. Hier hebben ze de kennis in huis om jou te helpen bij het verbeteren van jouw acteervaardigheden. Daarnaast hebben de docenten die aan deze toneelacademie verbonden zijn zelf allemaal ervaring met toneelspelen. Of dit nu in het theater is, op film of een andere vorm, ze weten stuk voor stuk hoe het er aan toegaat in de wereld van het acteren.

De praktijk van het acteren bij de toneelacademie

Doordat je door zeer goede en ervaren docenten begeleid wordt op de toneelacademie leer je niet alleen om beter te acteren, maar ook hoe de praktijk eruit ziet. Waar moet je bijvoorbeeld opletten bij een auditie. Er wordt ook verder gekeken naar het werkveld van deze wereld. Hoe krijg je bijvoorbeeld een bepaalde rol en wat moet je daar allemaal aan doen? De belangrijkste focus ligt echter op de toelating tot de toneelacademie in Nederland, of het buitenland als je dat wilt. De academies in ons eigen land hebben allemaal zo hun specificaties. Zo kun je in Amsterdam bijvoorbeeld mime volgen, in Utrecht kun je afstuderen op interactive performance en als jij interesse hebt in een regie opleiding, dan moet je in Maastricht zijn. Bij de toneelacademie helpen ze jou bij het uitkiezen van de school en opleiding die het beste bij jou en je talent past. Als jij eenmaal hebt besloten waar je heen wilt, dan ga je door middel van de lessen die je volgt dieper in op de theorie en praktijk van het acteren. Het gaat er tenslotte niet alleen om hoe je op de planken of op film staat, maar ook hoe je bijvoorbeeld invulling kunt geven aan een bepaalde rol die je speelt. Dit leer je allemaal bij de toneelacademie.

De lessen bij de toneelacademie

Bij de toneelacademie Toneelhuis in Amsterdam volg je verschillende soorten vakken. Uiteraard is er veel aandacht voor de praktijk en leer je wat goed acteren is en met name hoe je jezelf hierin kunt verbeteren. Je krijgt ook theoretische lessen als dramaturgie en tekstanalyse. Acteren lijkt misschien makkelijk, maar er gaat een hoop meer achter schuil dan je misschien denkt. Bij de toneelacademie kom je erachter wat dit precies allemaal inhoudt. Misschien ben jij een van de personen met een natuurlijk talent voor acteren. Met de lessen die je aan deze academie volgt, heb je niet alleen het talent, maar ook de kennis om een zeer goede acteur of actrice te worden. En dat gaat je zeker helpen om jouw carrière in de toneelwereld een stuk succesvoller te maken. Waar jij ook van droomt, bij de toneelacademie gaan ze je helpen om deze droom waar te maken. Je zult er hard voor moeten werken, maar dat is het zeker waard.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.