Konijnenhok met ren

Heb jij konijnen thuis? Dan weet je ongetwijfeld hoe leuk de beestjes het vinden om lekker rond te hupsen. Ze onderzoeken alles wat ze tegenkomen en gaan daarbij vrolijk springend en gravend door hun hok. Sommige mensen houden hun konijnen buiten in een ren, anderen hebben ze binnen staan, bijvoorbeeld in de woonkamer. Een konijn dat gewend is aan centrale verwarming, moet eerst wennen voordat hij of zij naar buiten kan. Zogenaamde ‘binnenkonijnen’ zijn gewend aan warmte en beschutting, dus is het van belang dat ze dat ook buiten krijgen. Hierdoor kunnen ze wennen aan hun nieuwe leefomgeving. Wil je een binnenkonijn voor het eerst buiten zetten, of laten wennen aan de buitentemperatuur? Kies dan voor een konijnenhok met ren. In een konijnhok met ren kunnen de huisdieren helemaal uit hun dak gaan, maar behouden ze wel het comfort waar ze aan gewend zijn. Wat zijn de voordelen van een konijnenhok met ren?

  • Lekker rondrennen en bewegen
  • Zoeken naar eten en ontspannen
  • Genoeg ruimte voor meerdere konijnen

Een belangrijk voordeel van een konijnenhok met ren is natuurlijk de beschikbare ruimte. Idealiter moet een konijn sprintjes kunnen trekken van een paar meter. Dat is niet alleen goed voor de conditie, maar natuurlijk ook hartstikke leuk! Lekker rondrennen en bewegen is heel belangrijk voor een konijn. Stopt je huisdier daarmee, dan is dat vaak ook een teken dat er iets mis is. In de basis geldt: hoe meer ruimte, hoe beter dat is. In een ren kan een konijn op volle snelheid rondrennen en de omgeving verkennen. Moet je kiezen tussen een lange smalle ren of een brede korte ren, kies dan voor die eerste. Zo kan het konijn goed op snelheid komen! Ben je op zoek naar een konijnenhok met ren? Kijk dan eens bij Dierenverblijf.com. Op https://www.dierenverblijf.com/konijn-en-knaagdier/konijnenrennen/ vind je het volledige assortiment en kun je snel zoeken naar een hok dat geschikt is voor jouw konijnen.

Konijnenhok met ren: samen eten en ontspannen

Een tweede voordeel van een konijnenhok met ren is dat je de konijnen kunt uitdagen. Je kunt hun voer bijvoorbeeld verstoppen in het gras, zodat ze actief op zoek moeten. Meer ruimte helpt konijnen ook te ontspannen. Je zult zien dat ze vaker de welbekende ‘bunnyflop’ maken, of gezellig tegen elkaar aan gaan liggen. Dat is gelijk een ander voordeel: in een konijnenhok met ren kun je meerdere konijnen kwijt. In de praktijk bespaar je dus ruimte, omdat je niet meer hoeft te werken met verschillende aparte kooien. Konijntjes vinden het heel fijn om samen in één hok te zitten, nadat ze hebben besloten wie de baas is. Een konijn dat zijn hele leven alleen zit kan erg eenzaam zijn, zet ze dus lekker bij elkaar! Tot slot is een konijnenhok met ren heel eenvoudig schoon te maken. De ondergrond van het hok is vaak één metalen plaat, die je eenvoudig kunt losmaken en leeggooien. Dit doe je terwijl de konijnen lekker in de ren spelen, dus dit veroorzaakt geen praktische problemen. Wil jij een leuke ren aanschaffen? Kijk dan snel op bovenstaande site.

Het juiste model

Het kan lastig zijn om het juiste konijnenhok uit te zoeken. Hoe kun je het hok het beste indelen, welk materiaal is het best en hoeveel ruimte heb je nodig? Al die vragen kun je stellen aan de klantenservice. Zij helpen je met het zoeken naar een geschikt hok voor jouw konijnen. Daarbij zullen ze rekening houden met jouw persoonlijke situatie en budget. Voor iedereen is wel een konijnenhok met ren te vinden, dus ook voor jou! Neem direct contact op via het contactformulier.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.