Kinderkamer inrichten met magnetische verf?

Een kinderkamer inrichten vraagt altijd om wat fantasie. Je wilt dat je kind zich er goed kan vermaken en lekker kan slapen. Een kleine kamer biedt bovendien minder mogelijkheden. Wil je toch leuke dingen op kunnen hangen aan de muur en een speelhoekje maken voor je kind? Dan kan magnetische verf een mooie optie zijn. Met magneetverf breng je een verflaag aan die magnetisch werkt. Je kunt hier dus van alles ophangen met behulp van magneten. Kindertekeningen en andere prenten kunnen heel eenvoudig worden opgehangen, ook door je kind. Alle soorten magneten werken in combinatie met professionele magnetische verf, bijvoorbeeld de verf die je koopt bij Magneten.nl. Magnetische verf bevat ijzerdeeltjes, die net als normaal ijzer, reageren op magneten. Op die manier blijven magneten vastzitten op dergelijke verf. 

Magnetische verf ideeën

Wil je een leuk hoekje inrichten? Zet er dan een tafeltje met stoeltjes neer, zodat je kind lekker kan Kinderkamer inrichten met magnetische verf?knutselen. De wanden achter dit hoekje verf je vervolgens met magnetische verf. Schoolbordverf is een leuke aanvulling. Je kind kan dan niet alleen dingen ophangen, maar ook op de muur tekenen met krijt. Natuurlijk is magneetverf niet alleen geschikt voor in de kinderkamer. Naast de kinderkamer is ook de keuken heel geschikt voor magneetverf. Heb je bijvoorbeeld oude keukenkastjes die je op wilt fleuren? Verf ze dan met magnetische verf. Vervolgens hang je mooie prenten of tekeningen op met handige magneetjes. Daarnaast zijn alle gladde oppervlakken in principe geschikt voor deze verf. Zo kun je ook een magnetisch wandje creëren op je werk. Ook deze bestel je heel eenvoudig via Magneten.nl. Je vindt hier professionele magnetische verf in blikken van 1 liter, 2,5 liter of 10 liter. Er is ook extra sterke magneetverf verkrijgbaar. Alle soorten verf worden geleverd in een grijze kleur. Je kunt deze verf echter prima onder een andere kleur aanbrengen. Houd er dan wel rekening mee dat je minstens drie tot vier lagen magneetverf aan moet brengen. 

Tips voor het verwerken

Bij het verwerken van magnetische verf geldt: hoe gladder, hoe beter. Hoe gladder je ondergrond is, hoe beter je magneten straks blijven zitten. Breng altijd meerdere lagen verf aan. Je zult bij bouwmarktkwaliteit verf zeker op drie tot vier lagen moeten rekenen. Gelukkig droogt magnetische verf zeer snel. Een muur met magneetverf schilderen lukt altijd binnen één dag. Je gebruikt bij voorkeur een goede roller om de verf aan te brengen en het liefst geen structuurroller. Je verf moet namelijk ook zo glad en strak mogelijk worden aangebracht. Daarnaast is het handig om de volgende zaken in huis te hebben voor je begint:

  • afplaktape
  • afdekfolie voor de grond
  • overall
  • roller
  • verfbak
  • platkop schroevendraaien (voor openen verfblik)

Zet na het schilderen altijd ramen en deuren open om de ruimte te luchten. Zo droogt de verf het snelst en kun je direct een nieuwe laag aanbrengen. Wil je meer weten over het verwerken van magneetverf, of ben je op zoek naar leuke interieurtips in combinatie met magneetverf? Kijk dan op de website. Via Magneten.nl vind je alles wat je zoekt voor een wand vol magneten, met magnetische verf. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.