Kerstpakketten

Het geven van een cadeau heeft verschillende functies. Het is gebruikelijk om bij verjaardagen een cadeau mee te brengen en ook bij belangrijke prestaties worden vaak cadeaus gegeven. Ten eerste is het een onderdeel van de cultuur: het is niet sociaal geaccepteerd om zonder cadeau naar iemands verjaardagsfeest te komen. Daarnaast is het een manier om de banden te verbeteren. Het niet geven van een cadeau heeft een negatieve invloed op de relatie, terwijl het wel meebrengen van een cadeau een positieve invloed heeft. Om deze reden geven veel werkgevers kerstpakketten aan de werknemers. Aan de ene kant zorgt dit voor een verbetering van de relatie, terwijl aan de andere kant het niet geven van een kerstpakket zelfs een negatieve invloed op de verhoudingen kan hebben. Veel werkgevers geven kerstpakketten aan alle werknemers rond de feestdagen en wanneer dit achterwege wordt gelaten, zijn de werknemers teleurgesteld. Het ontvangen van een mooi kerstpakket of een cadeau dat leuk wordt gevonden, zorgt ervoor dat de werknemers met frisse moed aan het nieuwe jaar beginnen. De werknemer voelt zich gewaardeerd en krijgt het gevoel dat hij het goed doet. Dit leidt tot een betere verhouding tussen werkgever en werknemer, wat vaak resulteert in een betere inzet en uiteindelijk in betere resultaten op de werkvloer. Het weggeven van kerstpakketten heeft dus niet alleen in sociaal opzicht een goede invloed: het kan ook leiden tot betere resultaten in het bedrijf. Kerstpakketten zijn er in vele soorten en maten en het is van belang dat je een mooi cadeau uitkiest. Het meest goedkope en simpele pakket dat er te vinden is wordt vaak niet goed gewaardeerd, omdat er meestal etenswaren in zitten die ook gewoon in de winkel te verkrijgen zijn. Werknemers hoeven niet per se een duur en uitgebreid pakket, maar ze willen wel graag het gevoel krijgen dat er wat geld en moeite in het cadeau is gestoken. Daarom is het van belang dat je goed nadenkt over welke kerstpakketten je aan je werknemers gaat geven.

Verschillende soorten kerstpakketten

Kerstpakketten zijn traditioneel gezien dozen met een inhoud die flink kan variëren. Vaak bevat een kerstpakket etenswaren en producten die hiermee te maken hebben. Denk hierbij aan een schaal, een chocoladefondue of een messen set. Vaak zijn de etenswaren bijzonder en niet standaard in de supermarkt te verkrijgen. Kerstpakketten hoeven echter niet altijd te bestaan uit een doos met inhoud. Niet iedereen is even blij met de inhoud van de doos en daarom kiezen sommige bedrijven ervoor om de werknemers zelf een cadeau te laten kiezen. Dit kan worden aangepakt op verschillende manieren. Je kunt werken met een lijst, waarop je een aantal mogelijke cadeaus kunt zetten. De werknemers kunnen aangeven welk cadeau ze het liefste willen en je kunt dit vervolgens bestellen. Dit werkt echter alleen in kleine bedrijven, waar je niet honderden werknemers bij langs hoeft te gaan. Grote bedrijven kiezen dan ook vaak voor kerstpakketten die bestaan uit een doos met inhoud. Het voordeel van deze kerstpakketten is dat iedereen hetzelfde krijgt en er geen discussie bestaat over de inhoud. Wanneer iedereen dezelfde doos krijgt kan het echter wel gebeuren dat de een de inhoud leuker vindt dan de ander. Als je al een chocoladefondue hebt, is het een stuk minder leuk om er nog een te krijgen dan wanneer je er al een had. Dit voorkom je echter niet als je kiest voor kerstpakketten. Daarom kan het verstandig zijn om te kiezen voor een originele inhoud, waarbij de kans het grootst is dat mensen het nog niet hebben. Op deze manier maak je met de kerstpakketten zoveel mogelijk mensen blij, wat zorgt voor een goede sfeer in het bedrijf.

Het leukste kerstcadeau

Een van de leukste manieren om alle werknemers kerstpakketten te geven is met het keuzesysteem dat wordt aangeboden door www.kerstpakkettenxl.nl. Op deze website kun je niet alleen heel veel verschillende soorten kerstpakketten uitzoeken, maar je kunt er ook gebruik maken van het ‘online keuze concept’. Dit concept houdt in dat je werknemers kunt laten kiezen uit een aantal cadeaus. Het werkt als volgt:

  • je bepaalt een budget voor iedere werknemer, wat wordt vertaald in een aantal punten
  • de werknemer ontvangt een giftcard, waar inloggegevens op staan
  • met de inloggegevens kan de werknemer in de persoonlijke account inloggen, waar een aantal punten aan verbonden is
  • de werknemer kan de toegewezen punten gebruiken voor cadeaus naar keuze

Er is keuze uit heel veel verschillende soorten cadeaus, dus je maakt iedere werknemer blij. Je kunt bijvoorbeeld een cadeau kiezen op het gebied van decoratief, sportief, huishoudelijk, huis en tuin, speelgoed of outdoor, maar er zijn ook andere cadeaus. Zo kun je ook voor een dagje weg of een cadeaubon kiezen. Daarnaast is het mogelijk om het bedrag te doneren aan een goed doel en de werknemer kan zelfs kiezen uit een aantal ‘echte’ kerstpakketten, wanneer dit toch de voorkeur heeft. Op deze manier krijgt iedereen een cadeau waar hij of zij blij mee is. Omdat het ook mogelijk is om cadeaubonnen van verschillende winkels en bedrijven te kiezen, kan de werknemer ook zelf iets uitkiezen bij een winkel naar keuze. Op www.kerstpakkettenxl.nl vind je meer informatie over dit keuzeconcept en vind je een overzicht van de mogelijkheden. Ook wordt hier uitgelegd hoe het concept precies werkt en wat je als werkgever moet doen. Je kunt een offerte aanvragen, waarin wordt weergegeven hoeveel een bepaald aantal punten per werknemer je gaat kosten.

Meer van Kerstpakkettenxl.nl

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.