Ken jij de krabton?

Als je op zoek gaat naar meubels voor je katten, dan is de krabton een van de opties die je tegen kunt komen. Heel veel mensen hebben hier nog nooit van gehoord en het is dan ook niet iets waar ze meteen aan denken om te kopen. Toch is de aankoop van een krabton een zeer goed idee, het is een uitstekend alternatief voor een krabpaal. Als jij iets wilt kopen waar je katten aan kunnen krabben, dan is het daarom zeker de moeite waard om eens over dit meubelstuk na te denken!

Krabben aan een krabton

Wat veel mensen zich niet zo realiseren, is dat krabben voor katten echt heel erg belangrijk is. Vaak wordt het gezien als irritant gedrag, gedrag dat afgeleerd moet worden. Maar dan wordt er voorbij gegaan aan het natuurlijke instinct van het dier. Heb je een krabton of krabpaal in huis, dan kunnen je diertjes daar aan krabben en hoeft dit natuurlijke gedrag geen probleem te zijn. Waarom doen katten dit nu, waarom krabben ze zoveel? In de eerste plaats om hun nagels gezond te houden, het gekrab houdt de nagels bovendien op de juiste lengte. Te lange nagels kunnen echt een probleem vormen en bij sommige poezen kan het knippen ervan erg lastig zijn. Wil je voorkomen dat je hiermee aan de slag moet, dan is een krabton dus een goede aankoop. Maar niet alleen voor de nagels is krabben van belang, dit is ook belangrijk voor de spieren. Het is een manier om verschillende spiergroepen aan het werk te zetten. Een kat krabt dus niet zomaar, hij heeft hier een reden voor. Dat betekent dat dit ook erg lastig af te leren is. Wil jij voorkomen dat je meubels het slachtoffer worden? Dan doe je er goed aan om een krabton of ander krabmeubel in huis te halen.

Verschillende modellen

De meeste mensen kiezen voor een krabpaal als zij een krabmeubel willen kopen, maar je kunt dus ook kiezen voor een krabton. Wat is hier het voordeel van? Deze heeft een groter oppervlak, waardoor je poezen ook meer ruimte hebben om hun nagels in te zetten. Daarnaast is dit meubel voorzien van verschillende openingen, waarin je diertje kan gaan liggen slapen of kan spelen. Een ander voordeel is dat krabpalen vaak redelijk wat ruimte in beslag nemen, terwijl deze tonnen relatief klein zijn. Daardoor passen ze eigenlijk in ieder huis. Als je een krabton wilt gaan kopen, dan kun je kiezen uit verschillende exemplaren. Ze kunnen bijvoorbeeld gemaakt zijn van verschillende materialen:

  • vilt
  • hout
  • jute
  • sisal
  • pluche
  • katoen

Daarnaast kan ook de afmetingen verschillen en dan vooral in de hoogte. De hoogtes lopen uiteen van vijftig tot honderd centimeter. Hoe hoger ze zijn, hoe meer openingen en verstopplekjes er ook in kunnen zitten. Daarnaast zijn er ook verschillen in vorm, er zijn ronde, vierkante en rechthoekige modellen verkrijgbaar. En ook de kleuren kunnen natuurlijk verschillen. Bij krabpaal.nl kun je kiezen uit veel verschillende exemplaren, daardoor is er bij hen altijd wel een krabton te vinden die past bij jouw huis, jouw smaak en jouw kat!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.