Je balkon is pas echt af met een balkonscherm

Onlangs ben ik samen met mijn vriendin een nieuw appartement gaan wonen. We hebben er niet zo heel veel aan hoeven doen want het was een nieuwbouw appartement, maar we moesten wel zelf een balkonscherm kopen want anders kon iedereen door het glas heenkijken en ons zien zitten op het balkon. Dit vonden we niet zo’n prettig idee en dus bestelden we een balkonscherm via deze webshop: www.tuinartikelen.nu. Op deze website vindt je een groot aantal artikelen, en natuurlijk ook het balkonscherm dat wij bestelden. Je kunt ze daar in veel verschillende kleuren bestellen, zoals:

  • Blauw
  • Zwart
  • Legergroen
  • Geel-wit gestreept
  • Met riet-print

Wij kozen voor een blauw-wit gestreepte versie omdat dit een beetje Spaans aandoet en we beiden dol zijn op Spanje. Het balkondoek geeft een gezellige sfeer aan ons balkon en zorgt er gelijk voor dat mensen geen inkijk meer hebben op ons balkon en de woonkamer. Want als beide balkondeuren openstaan kon eerst iedereen zomaar onze woonkamer en keuken inkijken en dat vonden we heel vervelend. We konden het dan ook niet zo waarderen dat het appartement enkel een afscheiding van glas om het balkon had, want dat geeft nu eenmaal heel weinig privacy. Maar met het balkonscherm van Tuinartikelen hebben we dit probleem gemakkelijk en goedkoop op kunnen lossen. Het was snel geleverd en vervolgens heel eenvoudig op maat te maken en te bevestigen. Binnen een uurtje was ons balkon helemaal afgeschermd en konden we genieten van het zonnetje zonder vervelende pottenkijkers. 

Hoe je een balkonscherm bevestigt

Als je eenmaal je balkonscherm hebt besteld via de website van Tuinartikelen.nu wil je natuurlijk weten hoe je hem het snelst en makkelijkst bevestigt. Dit is gelukkig niet zo moeilijk dus als je het mij vraagt kan iedereen het gewoon zelf! De balkonschermen van Tuinartikelen.nu zijn gemaakt van dunne banen polyrattan. Deze banen worden als het ware geweven en aan elkaar bevestigd. Er wordt gebruik gemaakt van een hele innovatieve manier van weven, wat ervoor zorgt dat de weinig intact blijft als je het materiaal op maat knipt, super handig! Je kunt dus gewoon opmeten hoeveel je nodig hebt en het dan gewoon met een stevige schaar afknippen. Het materiaal blijft dan intact. Vervolgens kun je het met spijkers, schroeven of gewoon een nietpistool vastzetten aan de ondergrond. Het heeft de voorkeur om een houten ondergrond te kiezen. Als je dit niet hebt dan kun je het beste wat houten planken aan je balkon bevestigen alvorens je het balkonscherm erop monteert. Dit geeft het beste resultaat. Het scherm zelf is van zeer hoge kwaliteit en absoluut bestand tegen wind, sneeuw, zon en uiteraard de eerder genoemde binnenkijkers. Overigens blokkeert het scherm de wind, maar is het wel luchtdoorlatend. Dit alles maakt dat het scherm het hele jaar kan blijven zitten en dus niet verwijderd hoeft te worden in de winter, handig!

Je balkon inrichten, de beste tips:

Toen we eenmaal een balkonscherm hadden hadden we eindelijk privacy en hebben we de rest van het balkon ingericht. De beste tips die ik je daarover kan geven zijn: Kies voor meubels met smalle poten, die ogen niet zo robuust en doen je balkon groter lijken, gebruik veel planten om het toch een beetje het tuin-gevoel te geven en zet daarnaast een aantal lantaarns neer met kaarsen erin. Deze geven veel sfeer als je ‘s avonds nog gezellig even buiten wilt zitten, maar liever niet met de lampen aan. We hebben zo al heel wat zomeravonden samen op ons balkon doorgebracht, het is een fijne plek geworden!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.