Hulp bij stoppen met roken

Iedere roker kan eigenlijk wel hulp bij stoppen met roken gebruiken. Het is natuurlijk gewoon een verslaving, en niet zomaar maar een onsmakelijke gewoonte. Soms wordt het voorgesteld alsof het heel simpel is om nooit meer een sigaret op te steken, maar dat is echt niet zo. Als dat wel het geval was, dan zouden er immers niet zoveel mensen zijn die nog steeds keer op keer sigaretten zouden kopen. Ze zijn duur genoeg, dus alleen om te besparen en meer geld over te houden voor leuke dingen zou het al prettig zijn om hier vanaf te zijn. En we weten natuurlijk allemaal al lang wat voor schadelijke effecten op onze gezondheid het heeft. Desondanks lukt het velen niet zonder hulp bij stoppen met roken. Zij hebben al vele stoppogingen ondernomen, maar steeds tevergeefs. Het lukt heel veel rokers gewoon niet om echt definitief van de verslaving af te komen en dat is ook niet zo vreemd, een verslaving is gewoon erg moeilijk om het hoofd te bieden. Soms is het zo dat mensen enthousiast beginnen en dat het de eerste dagen ook wel lukt, maar dat zij gewoon niet op lange termijn van de sigaret af kunnen blijven. Of het nu niet lukt om ├╝berhaupt de tabak te laten voor wat het is of dat het eerst wel lukt, maar dat je moeite hebt met het volhouden, hulp bij stoppen met roken helpt je altijd!

Diverse vormen van hulp bij stoppen met roken

Wie al verschillende stoppogingen heeft ondernomen, heeft waarschijnlijk ook al verschillende vormen van hulp bij stoppen met roken geprobeerd. Er zijn immers diverse methodes die je hiervoor zou kunnen gebruiken. Zo hebben sommigen genoeg aan een boek over de schadelijke effecten en de viezigheid die je in je lichaam krijgt. Voor anderen helpt hypnose en weer anderen kiezen weer voor een andere methode. Hoewel dit voor sommigen zeker zal werken, wat voor hen erg fijn is, is voor anderen een andere manier van hulp bij stoppen met roken nodig. Zij redden het niet met de hiervoor genoemde zaken en hebben een andere ondersteuning nodig. Herken jij dit? Zou jij ook heel erg graag van je rookverslaving af willen komen, maar lukt dit maar steeds niet? Lukt het jou gewoon niet om een dag geen sigaretje op te steken? Of houd je het wel een paar dagen vol, maar blijft daarna continu het verlangen door je hoofd spoken dat je er toch weer eentje op zou willen steken? Dan kun jij baat hebben bij de volgende hulp bij stoppen met roken.

Professionele coaching

Je zou baat kunnen hebben bij de hulp bij stoppen met roken van Praktijk True Colors. Zij werken vanuit de biofysische geneeskunde en hebben daardoor een ander startpunt. Als het gaat om rokers, dan bieden zij vooral professionele coaching als hulpmiddel aan. De verslaving is immers niet alleen lichamelijk, maar vooral ook mentaal. Lichamelijk ben je binnen een paar weken van de verslaving af, je lichaam vraagt dan niet meer om nicotine. Maar mentaal is dit een ander punt en op dat vlak heb je vooral hulp bij stoppen met roken nodig. Er hoeft immers maar iets te gebeuren en het verlangen ontstaat weer, bijvoorbeeld:

  • een verdrietige gebeurtenis
  • stress
  • in een omgeving verkeren waarin iedereen rookt

Bij True Colors helpen zij jou om juist het mentale aspect te overwinnen, zij helpen jou in te zien dat je het echt zelf in de hand hebt. Interesse in hun aanpak van hulp bij stoppen met roken? Kijk dan eens op PraktijkTrueColors.nl voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.