Hoe kan je voor een leaseauto de bijtelling berekenen?

Volgende maand krijg ik een nieuwe functie op mijn werk en daarbij meer verantwoordelijkheid en een beter salaris. Aangezien ik straks regelmatig klanten moet gaan bezoeken, mag ik een bedrijfsauto uitzoeken. Het bedrijf heeft mij de optie gegeven om de auto privé te gebruiken en daar zie ik veel voordelen van in. Als ik dit ga doen, dan moet ik echter ook bijtelling betalen, maar kunnen mijn vriendin en ik een auto verkopen. Voordat ik een goede beslissing kon nemen, wilde ik graag de bijtelling berekenen en dit kon ik gemakkelijk doen via de website berekenen.nl. Sinds 2015 werk ik voor een internationaal bedrijf in Den Haag en heb het hier erg naar mijn zin. Ik ben bij dit bedrijf begonnen na mijn studie en ben blij dat ik voor dit bedrijf heb gekozen. Ik begon met een startersfunctie, maakte na een jaar promotie en volgende maand kan ik wederom starten in een nieuwe functie. Ik presteer goed bij dit bedrijf en ben blij dat dit is opgevallen. Voor mijn nieuwe functie moet ik regelmatig klanten bezoeken, hierdoor mag ik gebruikmaken van een bedrijfsauto. Het is mogelijk om de auto privé te gebruiken, maar dan moet ik wel bijtelling betalen. Ik wilde graag eerst de bijtelling berekenen, zodat ik erachter kon komen hoeveel ik elke maand moet betalen. Mijn vriendin en ik hebben allebei een auto die wij gebruiken om naar ons werk te rijden. Ik gebruik een wat oudere auto en mijn vriendin de goede nieuwe auto. Het leek ons een goede optie om de oude auto te verkopen en gebruik te maken van de nieuwe auto van mijn werk, maar dit was afhankelijk van de bijtelling. Ik wist echter niet hoe ik de bijtelling berekenen kon en op mijn werk kreeg ik geen duidelijk uitleg.

Online de bijtelling berekenen

Het leek mij verstandig om online informatie te zoeken over een leaseauto en de voordelen van de auto privé gebruiken. Ik hoopte dat ik ook een website kon vinden om de bijtelling te berekenen en gelukkig vond ik de website berekenen.nl. Op deze website kan je gemakkelijk allerlei zaken uitrekenen, zoals het stroomverbruik, toeslagen en hypotheekkosten berekenen. Een van de belangrijkste factoren voor de bijtelling is de uitstoot van een auto. Als je een volledig elektrische auto hebt, dan betaal je veel minder bijtelling. Op de website hoef je alleen een paar vragen te beantwoorden en dan kan een tool de bijtelling berekenen, dit is ook mogelijk voor voorgaande jaren.

De leaseauto privé gebruiken

Door de bijtelling te berekenen, wist ik dat ik voor een volledige elektrische auto moest gaan en wat de hoogte van de bijtelling zou zijn. Dit bedrag viel mij ons erg mee en wij besloten daarom om de leaseauto privé te gaan berekenen. Mijn baas heeft aangegeven dat het mogelijk is om een elektrische auto uit te kiezen en ik heb er al eentje op het oog. Ik vond de website berekenen.nl erg handig.

  • Op de website kan je veel zaken uitrekenen, zoals toeslagen en huurkosten
  • Met een tool kon ik voor mij de bijtelling berekenen
  • Je kan ook een berekening maken voor voorgaande jaren
  • Door de berekening kon ik een verstandige keuze maken
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.