Hoe je je huis kunt opwaarderen met laminaat

Er zijn veel verschillende soorten vloeropties als je op zoek bent om je huis te renoveren of als je voor de eerste keer een nieuw huis koopt en moet beslissen welk type vloer je op je vloer zult plaatsen. Een generatie geleden, kozen veel huiseigenaren voor tapijt, omdat het comfort aan het huis toevoegde en een warme sensatie gaf aan de voeten. Tapijt bestaat nog steeds en is een geweldige optie om de kamers in je huis te bekleden. Maar tapijt heeft echter ook plaatsgemaakt voor andere opties. Een van die andere opties is om hardhouten vloeren te plaatsen in je huis. En hoewel dit een geweldige upgrade is, kan het ook prijzig zijn, omdat er veel opties zijn met verschillende houtsoorten, kleur, snit en patronen. Een derde optie die je ongetwijfeld beter zal bevallen, is om een ​​laminaatvloer te overwegen voor je kelder, keuken, woonkamer, slaapkamers en gezamenlijke leefruimte. De voordelen van het plaatsen van een laminaat in tegenstelling tot hardhouten vloeren zijn dezelfde die hardhouten vloeren bieden. Maar een laminaatvloer is minder prijzig en zorgt voor minder stofdeeltjes omdat deze een stuk gemakkelijker te reinigen is, vergeleken met tapijt en hardhouten vloeren. Als je besluit laminaat te gebruiken in huis, is het belangrijk dat je start met zoeken naar bedrijven die je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste laminaatvloer voor je huis. Lab 21 voorziet je van een geweldige service en ondersteuning. Het vakkundige team beantwoordt met plezier al jouw vragen en zal samen met jou op zoek gaan naar de juiste laminaat voor alle kamers in je huis. Je kunt hen contacteren via de website www.lab21.nl. 

Laminaat kiezen

Er zijn verschillende soorten laminaatvloeren verkrijgbaar bij Lab 21 die voor jou beschikbaar zijn. Je kunt kiezen uit verschillende soorten oppervlakken, zoals gladde laminaatvloeren, laminaat met reliëf en getextureerde laminaatvloeren. Daarnaast zijn er de opties om je laminaatvloer te plaatsen. Ga de laminaat zelf leggen of doe je beroep op iemand die kennis heeft van zaken. Om het even wat je beslist, voordat je je laminaat uitkiest, zul je moeten beslissen welke laminaatvloer het best geschikt is voor je huis, zoals: lijmloze laminaatvloeren, gelijmd laminaat en voorgelijmde laminaatvloeren. Met al deze opties tot uw beschikking, is het belangrijk dat je een getrainde professional naar je huis laat komen, om je te ondersteunen en je te helpen beslissen welke laminaat je zult gaan gebruiken. Uiteraard is dit niet belangrijk als je al eerder een laminaatvloer hebt gelegd.

Waar moet ik op letten?

In elk geval is het belangrijk dat je probeert de laminaatvloer in overeenstemming te brengen met het kleurenschema van de kamer die je wilt gaan renoveren of inrichten. Met veel verschillende afwerkingen op laminaatvloeren, kan de laminaat het uiterlijk van een hardhouten afwerking hebben zonder hetzelfde bedrag van een hardhouten vloer te moeten betalen. Op die manier kan je laminaat perfect gebruiken om een landelijke sfeer in huis te verkrijgen. Hardhouten vloeren zijn een klassiek voorbeeld van een perfecte stijl. Een perfecte balans tussen het beste van alle werelden. Met zijn warmte, karakter en onderhoudsgemak – vooral als je bedenkt dat de kosten van schuren en overspuiten minimaal zijn in vergelijking met het installeren van nieuwe vloeren. Maar exact dezelfde sfeer en hetzelfde onderhoudsgemak heb je met een laminaatvloer. Alleen is het een stuk goedkoper. Dus, met veel opties om te overwegen, is het belangrijk dat je grondig onderzoek doet naar laminaatvloeren, hier zijn alvast enkele voordelen:

  • Minder prijzig dan hardhouten vloeren
  • Dezelfde warmte en hetzelfde karakter en onderhoudsgemak (zelfs nog beter!) dan hardhouten vloeren
  • Meer veerkracht en authenticiteit
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.