Het belang van een goede domeinnaam

Voor een nieuw bedrijf is er niets belangrijker dan goed vindbaar zijn. Een domeinnaam beïnvloedt de vindbaarheid van een website. Daarom is een sterke UTL ontzettend relevant en is het verstandig om daar als starter goed over na te denken. Een goede domeinnaam bezit over de volgende eigenschappen:

  • Herkenbaar;
  • Goed te onthouden;
  • Makkelijk om te spellen;
  • Uniek;
  • Bevat de belangrijkste zoekwoorden waar een bedrijf op gevonden wilt worden.

De relevantie van Search Engine Optimalisatie, oftewel SEO, wordt steeds groter. In Nederland wordt dit ook wel zoekmachineoptimalisatie genoemd. Een domeinnaam heeft hier veel invloed op. Stel dat je een bloemenzaak in Maastricht wilt opstarten, dan wil je dat deze makkelijk te vinden is via een zoekopdracht in Google. Als mensen online op zoek gaan naar een plek in de omgeving waar ze bloemen kunnen kopen, dan gebruiken ze meestal het zoekwoord “bloemenwinkel” en een woonplaats. De kans dat ze jouw bloemenzaak vinden is een stuk groter als deze woorden voorkomen in jouw URL. Heb je dit niet, dan loop je misschien wel potentiële klanten mis. Een domeinnaam die moeilijk te onthouden of te spellen is, kan ook voor problemen zorgen. De kans bestaat dat potentiële klanten jouw bedrijf niet goed kunnen vinden omdat ze een URL niet juist weten te spellen. Dit levert frustratie op en dat wil je natuurlijk niet. Het komt ook weleens voor dat iemand spelfouten maakt en zo bij jouw concurrent terecht komt. Als de naam van jouw bedrijf of jouw website helemaal vergeten wordt, ben je nog verder van huis. Daarom wordt het sterk aangeraden om goed na te denken over een domeinnaam voordat je deze koopt. Zo zorg je ervoor dat jouw doelgroep de website gemakkelijk en snel kan vinden wat goed is voor de conversie.

Opties domeinnaam

Je kunt ervoor kiezen om één domeinnaam te kopen, maar je kunt ook meerdere namen in bezit hebben. Stel je voor dat jouw bloemenzaak “Bloemen van Jan” heet en gevestigd is in Venlo. Het lijkt dan heel logisch om de naam van de zaak als domeinnaam te gebruiken. Echter, voor de vindbaarheid is het beter om een URL met het woord “Venlo” te gebruiken. Het kan ook zo zijn dat je  jouw bedrijfsnaam liever wilt gebruiken, maar je wilt voorkomen dat iemand anders in de omgeving een website met de naam bloemenvenlo.nl gebruikt. In dat geval kun je ervoor kiezen om voor een klein bedrag meerdere domeinnamen te kopen en één adres te laten redirecten naar een ander adres. Zo kun je gebruik maken van beide URL’s en jouw bedrijf tegen concurrentie beschermen. Het is verder verstandig om na te denken over het laatste gedeelte van de URL. Of je beter voor .nl, .com of iets anders zoals bloem.en kunt kiezen, hangt af van het soort bedrijf en of jouw favoriete domeinnaam al in gebruik is.

Wat te doen als je een keuze hebt gemaakt?

Bij Terdis kun je kijken of jouw gekozen domeinnaam nog beschikbaar is. Je gaat naar www.terdis-webhosting.nl. Je kunt de URL op de website opzoeken en vervolgens krijg je te zien welke mogelijkheden er nog zijn. Daarbij worden direct de prijzen weergegeven. Binnen enkele kliks heb je een domeinnaam gereserveerd en alles wordt razendsnel geregeld. Terdis biedt nog veel meer. Je kunt gebruik maken van webhosting service, je kunt een website laten verhuizen en je kunt er zelfs voor kiezen om een hele website voor je te laten bouwen. Bij Terdis word je vriendelijk en snel geholpen en ze zijn zelfs op zaterdag beschikbaar om je verder te helpen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.