Handige tips voor flyers drukken

Je wilt er ongetwijfeld voor zorgen dat je flyer een opvallend ontwerp heeft, zodat deze goed opgemerkt wordt door het publiek. Het is goed om te weten dat het gebruik van kleuren in je voordeel zal werken. Het omarmen van gedurfde kleuren en contrasten helpt je flyer onder de aandacht te brengen, zelfs van op een afstand. Overweeg ook dubbelzijdig flyers drukken. Voornamelijk als je meer informatie hebt dan wat op een van de zijden van een flyer geplaatst kan worden, kun je met dubbelzijdig flyers drukken meer uit één vel papier halen. Dit is vooral handig voor productfolders en informatieve folders. Een gouden raad: houd het simpel! Het kan erg verleidelijk zijn om je ontwerp ingewikkeld te maken. Gebruik dezelfde principes die je achter goede voorbeelden vindt om je visuele keuzes te sturen, Vergeet nooit dat lege ruimte vaak je vriend kan zijn! Wat vooral belangrijk is, is dat je kop duidelijk, groot en vet is. Bovendien, door je kop in een ander lettertype te plaatsen, creëer je onmiddellijk een opvallend contrast en een centraal punt. Over lettertypen gesproken: de grootte is belangrijk. Zorg ervoor dat je niet onder de 10 punten gaat! Je wilt immers dat iedereen kan lezen wat je te zeggen hebt, niet? Als laatste, als je afbeeldingen gaat gebruiken, zorg ervoor dat je afbeeldingen een hoge resolutie hebben en klaar zijn voor flyers drukken. We adviseren een minimum van 8,4 megapixels voor elke af te drukken afbeelding, wat betekent dat een achtergrondfoto 2550 x 3300 pixels zou moeten zijn.

Flyers drukken: welk soort papier ga je gebruiken?

Nadat je een goed ontwerp hebt gemaakt voor je flyers, moet je uiteraard ook gaan nadenken over het soort papier dat je zult gebruiken voor het afdrukken van je flyers. Als je niet veel weet over papiersoorten, zal het moeilijk zijn om een keuze te maken. Er zijn zoveel soorten, formaten en afwerkingen voor flyers drukken! En flyers drukken doe je niet zonder na te denken waarvoor je de flyers wilt gaan gebruiken. Het doel van je flyers zal de papierkwaliteit bepalen. En het papier voor flyers drukken bestaat in verschillende diktes, die gramgewicht wordt genoemd. Maar hoe werkt dat precies? Nou, de hoeveelheid grammen wordt gemeten per vierkante meter en wordt aangegeven als g/m². Een papiersoort van 90 gram heeft dezelfde dikte, ongeacht of je folder een A4- of A7-formaat heeft. Bij flyers afdrukken zul je meestal kunnen kiezen uit 90, 135, 170, 300, 250 en 400 g/m².  Net als de papiersoort, is ook de grootte van je folder belangrijk.

De juiste flyergrootte kiezen

Bij Print Select biedt men de volgende formaten voor flyers drukken: A3, A4, A5, A6, A7, A8, A3 Large, A5 Large, Din Large, A7 Large, vierkant L, vierkant M, vierkant S en ook jouw eigen formaat. Om de juiste afmetingen te kennen, surf naar printselect.nl. Hieronder wat ondersteuning om de foldergrootte te kiezen, zodat flyers drukken een heel eenvoudige klus voor je wordt:

  • Een flyer bestaande uit een volledige pagina is perfect als een productinformatieblad dat je op een conferentie wilt verspreiden. Ze werken ook goed als je bijvoorbeeld een garageverkoop wilt organiseren en flyers in de stad wil uitdelen.
  • Folders bestaande uit een halve pagina’s of vierkanten zijn geweldig voor verkoop en speciale evenementen – niet alleen vallen ze op, ze kunnen ook gemakkelijk in een tas van de klant of uitgedeeld worden op straat. Als je veel flyers nodig hebt en je bericht in een kleinere ruimte kunt opstellen, dan is een flyer met kleinere afmetingen een goede keuze.
  • Langwerpige flyers zijn goed geschikt voor prijslijsten en restaurantmenu’s, terwijl een extra grote flyer een doeltreffende boodschap creëert waar je het ook uitdeelt. 
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.