Groen dak

Groen dakHeb jij wel eens overwogen om een groen dak op jouw woning aan te leggen? Veel mensen zijn inmiddels wel op de hoogte van deze mogelijkheid, maar ze weten niet dat dit in veel gevallen ook op hun huis zou kunnen. Vaak wordt gedacht dat dit alleen op platte daken mogelijk is en dat is ook inderdaad de gemakkelijkste optie. Maar ook bij schuine dakconstructies is dit een mogelijkheid. Is de helling niet groter dan 25 graden, dan hoef je geen extra maatregelen te nemen. Als de hellingsgraad wel groter is, dan is het nog wel een optie om voor een groen dak te kiezen, maar dan moet het allemaal wel op een andere manier bevestigd worden. Het is dus eigenlijk op ieder soort dakconstructie een optie en dat is goed nieuws! Het brengt namelijk veel voordelen met zich mee om hiervoor te kiezen, zowel voor de leefomgeving en het milieu als voor jouw portemonnee. Het is dan ook zeker geen verkeerd idee om eens de optie van de aanleg van een groen dak te overwegen!

Groen dak biedt voordelen

Wat zijn nu die voordelen van een groen dak, waarom zou je dit aan laten leggen? Hier kun je voor kiezen omdat:

  • het beter is voor het milieu
  • het zorgt voor een mooiere leefomgeving
  • het jou een financiële besparing oplevert

Laten we met dat laatste punt beginnen, want dat zullen velen toch interessant vinden. Hoe kun je op deze manier nu geld besparen? Dat heeft met twee zaken te maken. In de eerste plaats is het zo dat dit een heel duurzame dakbedekking is, dat een lange levensduur heeft. Je zult dus niet zomaar weer geld hoeven te steken in nieuwe dakbedekking. Tegelijkertijd is het zo dat een groen dak weinig onderhoud nodig heeft, dus ook je onderhoudskosten zullen teruglopen. Daar komt nog bij dat het een isolerende werking heeft, waardoor je ‘s winters minder warmte uit huis zult verliezen en in de zomer minder snel last van hitte zult hebben. Je hebt dus wat minder verwarmingskosten en minder kosten aan airco of ventilator. Zo bespaar je dus zeker! De voordelen voor het milieu zullen waarschijnlijk voor een deel wel duidelijk zijn: de plantjes zijn goed voor bijen, vlinders en insecten en zorgen voor meer natuur in een bebouwde omgeving. Daar hebben veel diersoorten zeker baat bij! Daar komt nog bij dat een groen dak ook goed is voor het afkoelen van de omgeving en voor het opnemen van regenwater, waardoor het riool minder zwaar ineens belast wordt. Tot slot ziet het er natuurlijk ook gewoon mooi uit, een natuurlijkere omgeving doet ieder mens goed!

Eenvoudig aan te leggen

Wist je bovendien dat het helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn om een groen dak aan te leggen? Als je kiest voor de cassettes van Simpel Sedum, kun je dit echt heel goed zelf doen. Je meet dan gewoon het dakoppervlak op en bestelt de bijbehorende hoeveelheid materialen. Je krijgt dan alles wat je nodig hebt voor de aanleg hiervan en je legt dit zelf in een paar eenvoudige stappen zelf aan! Een groen dak is met hun hulp echt heel gemakkelijk te realiseren. Zie jij het niet zo zitten om dit zelf te doen, omdat je bijvoorbeeld niet graag op hoogte werkt of omdat je niet zo handig bent? Dan kun je hen ook inschakelen om dit voor jou te doen. Zij leggen het dan helemaal voor jou aan en desgewenst kunnen zij ook twee keer per jaar het onderhoud voor jou verzorgen. Op simpelsedum.nl kun je meer lezen over hun oplossingen voor het eenvoudig creëren van een groen dak!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.