Goede badkamerverlichting

pretmetled - BadkamerverlichtingHet is ongelofelijk belangrijk om de badkamer goed te laten verlichten. Het is een ruimte waar je vaak bent, maar ook een ruimte die over het algemeen vochtig is. Je moet daarom goed kunnen zien waar je loopt, zodat je niet uitglijdt over een verdwaalde handdoek of in een plasje water stapt. Goede badkamerverlichting heeft bij veel mensen een lage prioriteit. Dit is jammer, want veel ongelukken gebeuren binnenshuis. Wil jij jezelf en je familie beschermen tegen een lelijke valpartij, dan is fijne badkamerverlichting een belangrijke stap in de goede richting! Badkamerverlichting komt in allerlei soorten en maten. Bij elke badkamer past andere verlichting en soms moet je ook even kijken naar de lampen in de rest van het huis. Wat je ook kiest, er zijn een aantal zaken waar je goed rekening mee moet houden bij het aanschaffen van badkamerverlichting:

  • Genoeg lumen
  • De plek van de lampen
  • De stijl van de spotjes

De beste badkamerverlichting ontstaat met led spotjes. Deze spotjes zijn ongelofelijk makkelijk te monteren en hebben bovendien een aantal belangrijke voordelen. In de eerste plaats geven de spotjes veel licht. Ze leveren genoeg lumen om alles in de badkamer goed te kunnen overzien. Verder worden deze spotjes niet warm. Vroeger was het zo dat de lampen begonnen te gloeien wanneer ze langere tijd aanstonden, waardoor de hele ruimte meteen een stuk warmer werd. In de badkamer kon dit wel eens vervelend zijn: een kleine ruimte warmt erg snel op. Gelukkig ben je met led spotjes van dit probleem verlost. Deze badkamerverlichting wordt niet warm, waardoor de kamer lekker op temperatuur blijft. Verder zijn de lampjes erg zuinig. Waar een traditionele gloeilamp erg veel Watt gebruikt is dat bij led lampjes niet het geval. Deze lampjes leveren met weinig energie meer dan genoeg licht. Wanneer je kiest voor led spotjes, kies dan wel voor kwaliteit. In principe kan een lampje ontzettend lang mee, maar wanneer een fabrikant een productiefout maakt dan is het snel voorbij met de pret! Kies daarom voor een betrouwbare aanbieder en bestel je badkamerverlichting op http://www.pretmetled.nl/badkamer-spots. Op deze site vind je een uitgebreide collectie van de beste badkamerverlichting, in allerlei verschillende stijlen. Voor ieder wat wils dus! Wacht niet te lang, je wilt altijd een paar lampen op voorraad hebben liggen. Surf snel naar bovenstaande site en bestel vandaag nog!

Badkamerverlichting; de juiste bescherming

Met badkamerverlichting kan het snel misgaan. Wanneer je net even een draadje los hebt liggen en hier komt een druppel op terecht dan kan er kortsluiting ontstaan. Dit is natuurlijk niet wat je wilt. Je wilt niet met een handdoek door het huis om de stoppen weer om te zetten. Wanneer het gaat om badkamerverlichting kun je daarom maar beter geen risico nemen. Je hebt speciale led spotjes nodig die met de luchtvochtigheid om kunnen gaan. Bovendien helpt het wanneer de lampen waterdicht zijn, dit voorkomt dat ze kortsluiting veroorzaken wanneer er een beetje water opspat van de vloer. De beste bescherming krijg je bij spotjes met een IP65 of IP67 waarde. Deze lampen zijn volledig waterdicht. Dit is bijvoorbeeld erg handig wanneer je kinderen hebt die net zelfstandig kunnen douchen. Vaak maken de jongelui er een waterballet van, waarbij de badkamerverlichting niet ontzien wordt. Met een IP67 spot kan de lamp helemaal ondergedompeld worden zonder dat hier iets mee gebeurt. Deze lampjes zijn vaak wel wat duurder. In de meeste gevallen is deze extra bescherming echter een beetje overbodig. De meeste badkamerverlichting krijgt niet te maken met onderdompeling en moet daarom alleen maar bestand zijn tegen opspattend water en tegen waterdamp. Wanneer dit het geval is dan zit je goed met een IP44 spot. Deze spotjes zijn “spatwaterdicht” en beschermen tegen ongelukken tijdens het douchen. Je moet deze aansluitingen niet onderwater zetten, maar over het algemeen zijn ze meer dan voldoende om veilig te kunnen douchen. Natuurlijk heb je niet overal in de badkamer deze beveiliging nodig. In de meeste gevallen kun je simpelweg even kijken hoeveel risico je loopt. Een vuistregel is: wanneer een spot minder dan 75 centimeter van een waterbron verwijderd is, dan moet je eigenlijk een IP44 spot plaatsen. Kies altijd voor badkamerverlichting met de juiste beveiliging. Tot slot: de stijl. Je wilt natuurlijk dat de lampen goed passen bij het interieur. Dit kun je zelf het beste afwegen, maar het is altijd verstandig even rond te kijken. Soms heb je helemaal geen idee van specifieke modellen of weet je überhaupt niet dat deze bestaan. Je kunt een koopje mislopen door jezelf niet goed te informeren! Op http://www.pretmetled.nl/badkamer-spots vind je een bijzonder groot assortiment aan badkamerverlichting. Bovendien is dit assortiment ontzettend scherp geprijsd. Waar wacht je nog op? Neem eens een kijkje!

Sfeervol licht

De badkamer is de perfecte plaats om een dimmer te installeren. Het is heerlijk ontspannen in een badkuip, maar je wilt niet recht in een felle lamp kijken. Het is daarom ideaal dat de ruimte aangenaam wordt verlicht door gedimde lampjes. Met een dimmer is de lichtsterkte aan te passen zoals jij dat wilt, na het badderen kunnen ze dus gewoon weer naar volle sterkte! Surf snel naar bovenstaande site en bekijk alle mogelijkheden. Als je vandaag bestelt dan zijn de producten vaak de volgende dag al in huis! Je hoeft dus niet lang te wachten, maar kunt gelijk beginnen met de montage. Heb je meer vragen of opmerkingen, dan kun je terecht bij de telefonische klantenservice. Zij proberen je zo goed mogelijk te helpen bij je bestelling.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.