Glazen wand

Heb jij al wel eens de mogelijkheden van een glazen wand overwogen voor jouw woning? Veel mensen staan er niet bij stil dat dit een optie is, terwijl het echt op veel verschillende plekken in jouw woning en op veel verschillende manieren inzetbaar is. Een eerste manier waarop je het kunt gebruiken, is als scheidingswand. Dit is bijvoorbeeld een heel praktische oplossing in de badkamer. Vaak zijn badkamers relatief kleine ruimtes, die jij liever niet nog kleiner wilt laten lijken door een stenen muur op te trekken tussen de douche en de rest van de kamer. Dan lijkt het optisch immers allemaal nog een stuk kleiner. Een glazen wand biedt dan een oplossing. Door de transparantie van het glas, blijf je een zo ruimtelijk mogelijke uitstraling houden, terwijl je tegelijkertijd profiteert van het voordeel dat het douchewater dat opspat zich niet door de hele badkamer verspreid. Je houdt het zo dus een stuk droger, zonder dat je visueel inboet aan ruimtelijkheid. Een glazen wand kan dus een uitstekend idee zijn om in de badruimte van jouw woning te gebruiken!

Glazen wand als schuifdeur of schuifwand

Maar niet alleen in de badkamer is een glazen wand een handige oplossing, je kunt deze ook heel goed toepassen in andere delen van je woning. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een grote schuifdeur van glas te laten plaatsen in jouw muur aan de achterzijde van je woning. Zo heb je goed uitzicht op je tuin en dat geeft het gevoel alsof de natuur bij jou naar binnen komt. En daar wordt toch iedereen blij van?! Bovendien haal je op deze manier heel veel licht in huis en dat heeft ook zeker een positief effect op ons gemoed. Een glazen wand in plaats van een stenen muur gebruiken om je huis en tuin te verbinden heeft dus absoluut voordelen! Daarnaast kun je glas ook heel goed gebruiken voor een schuifwand in je huis zelf. Denk bijvoorbeeld aan een schuifwand om je woonkamer te scheiden van het eetgedeelte. Op die manier kun je de ruimte gemakkelijk in twee├źn delen, met de privacy die daar bij hoort, zonder dat de ruimtelijke uitstraling er minder van wordt. Zo zijn er dus verschillende manieren waarop je een glazen wand heel goed toe kunt passen in verschillende delen van je woning:

  • als afscheiding tussen je douche en de rest van de badkamer
  • als schuifdeur naar buiten toe
  • als schuifwand om een kamer in twee delen op te kunnen delen

Mogelijkheden met glas

Hierboven zijn we vooral in gegaan op het ruimtelijke aspect van glas en dat is een belangrijke reden waarom mensen besluiten een glazen wand te nemen. Maar wist je dat dit materiaal ook nog meer mogelijkheden biedt? Je denkt in eerste instantie waarschijnlijk aan de volkomen transparante variant en deze biedt ook inderdaad de meeste ruimtelijkheid. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld voor gekleurd materiaal kiezen, wat een heel eigen effect geeft. Een andere mogelijkheid die je hebt, is om op je glazen wand een kunstwerk aan te laten brengen. Op die manier wordt het echt een blikvanger in je woning! Of wat dacht je van een verlichte variant? Er zijn dus heel veel mogelijkheden en om een goed beeld te krijgen van welke opties er allemaal zijn, moet je absoluut eens een kijkje nemen op Interglass.nl. Interglass is namelijk de specialist op dit gebied en zij kunnen jou heel veel verschillende opties bieden op het gebied van de glazen wand. Mocht jij dit ook overwegen voor jouw woning, dan is Interglass dus echt de specialist om mee in zee te gaan!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn