Geen zin om te vrijen

Laat ik vooropstellen: de relatie met mijn man is uitstekend. We genieten iedere dag veel van elkaar, zowel mentaal als fysiek. Toen ik echter moeder werd, merkte ik dat er steeds vaker periodes waren waarin ik geen zin had om te vrijen. Dat was daarvoor anders. Dat onderdeel van de relatie was voor ons allebei erg belangrijk. Ik ben toen met mijn man naar coaching gegaan om erachter te komen  wat me dwars zat. Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat het niets te maken had met de fysieke aantrekking, maar met het feit dat ik kortere nachten maakte. Ik was druk in mijn hoofd en had het idee dat ik de kleine voortdurend in de gaten moest houden. Het was lastig om tijd te maken voor mezelf, of voor mijn partner. Dit gold overigens net zo goed voor mijn man. Uiteindelijk hebben we de problemen opgelost en is onze relatie weer als vanouds. Heb jij geen zin om te vrijen? Stel jezelf dan een aantal vragen, zoals ik ook heb gedaan:

  • Wat is de achterliggende reden?
  • Hoe kunnen we tijd voor elkaar maken?
  • Hoe kan ik weer leren genieten?

Het kan lastig zijn om de achterliggende oorzaak te achterhalen. Toch is het belangrijk om dat wel te proberen, omdat dit waarschijnlijk de reden is dat je geen zin hebt om te vrijen. Natuurlijk kan de fysieke aantrekking een rol spelen, maar als je zo lang bij elkaar bent, is dat op een gegeven moment lastig aan te nemen. Ik kan iedereen aanbevelen om samen naar coaching te gaan. Je bespreekt de problemen en komt tot fijne oplossingen. Wij zijn zelf langs geweest bij Oh My Goddess. Op https://ohmygoddess.nl/geen-zin-om-te-vrijen/ lees je meer over deze  praktijk en over de werkwijze.

Geen zin om te vrijen: tijd maken voor elkaar

 Los van het traject kun je proberen om meer tijd voor elkaar te maken. Dat is niet altijd even eenvoudig, zeker met een kind dat voortdurend om aandacht vraagt. Af en toe moet je dat echter loslaten en samen wat tijd doorbrengen. Dat hoeft dan niet direct fysiek te zijn, maar kijk bijvoorbeeld samen een filmpje op de bank, of ga weer eens uit eten. Heb je geen zin om te vrijen? Probeer dan de connectie met elkaar weer te vinden. In het verlengde daarvan is het belangrijk dat je weer leert genieten. Het is helemaal niet erg om eens wat tijd voor jezelf te maken, je kindje neemt je dat echt niet kwalijk. Ik praat nu vanuit mijn eigen ervaring, maar je kunt natuurlijk voor jezelf  uitzoeken waarom jij geen zin hebt om te vrijen. Sommige mensen moeten weer leren genieten van elkaar, anderen moeten samen een transitie doormaken. Geen mens blijft zijn hele leven hetzelfde. Als partner is het jou taak om positieve groei te stimuleren. Blijf je dus interesseren voor je leefwereld van de ander, dan kom je dichter tot elkaar. Heb je geen zin om te vrijen? Zorg dan dat je leert genieten van de ander.

Vrijen en het moederschap

Het is heel normaal dat je de eerste weken na de bevalling geen zin hebt om te vrijen. Je lijf is dan nog aan het herstellen en je bent erg druk met je kindje. Heb je na een aantal maanden nog steeds weinig zin, dan ben je misschien gebaat bij coaching. Neem eens een kijkje op bovenstaande site en meld je aan voor het traject. Je kunt je natuurlijk alleen inschrijven, maar wanneer je dit samen doet met je partner bereik je het meeste resultaat.  

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.