Gastouderbureau; waar je kinderen zich goed voelen

Mijn kinderen zijn best wel makkelijk en ik heb eigenlijk nooit veel problemen met opvang, maar sinds ik parttime ben gaan werken, werd het toch tijd om voor opvang te zorgen. Ik wilde eigenlijk voor het opvangcentrum bij ons om de hoek kiezen, maar uiteindelijk voelde ik me daar toch niet zo goed over. Ik vond het allemaal wat druk en vooral ook ongelofelijk duur! Gastouderbureau Snoesje werkt in de omgeving van Twente waar ik zelf woon, en via een goede vriendin kwam ik bij dit gastouderbureau terecht. Ik heb meteen online een afspraak gemaakt om de mogelijkheden te bespreken en die waren er genoeg. Gastouderbureau Snoesje werkt op een hele prettige manier en je merkt dat je te maken hebt met mensen die betrokken zijn bij wat ze doen en echt het beste voor je kind willen. Dat is een gevoel. Gastouderbureau Snoesje is daarnaast ook een bedrijf waar je je kunt aanmelden om zelf gasouder te worden. Nou ben ik zelf niet in de gelegenheid om gastouder te worden, maar toen ik dit hoorde heb ik wel even gedacht van; wie weet in de toekomst. De voordelen van kiezen voor gastouderbureau Snoesje zijn wat mij betreft:

  • Het feit dat er nooit meer dan vijf kinderen per gastouder worden opgevangen;
  • Het feit dat je je op jaarbasis vele honderden euro’s kunt besparen;
  • De prettige en flexibele manier van werken ook buiten de vakanties.

Wat is een gastouderbureau?

Nou zullen de meeste mensen wel weten wat een gastouderbureau is, maar voor wie dat niet geldt, even een korte uitleg. Bij een gastouderbureau werken ouders van kinderen als gastouder om kinderen van andere ouders op te vangen. Ze stellen voor deze opvang doorgaans hun eigen huis ter beschikking. Dit soort opvang is persoonlijker dan de reguliere opvang omdat er minder kinderen per gastouder worden opgevangen en omdat het kind dan ook maar met een begeleider te maken heeft, en niet, zoals bij de reguliere opvang, met steeds andere begeleiders. Dat is het grootste voordeel wat mij betreft van een gastouderbureau omdat ik het heel erg belangrijk vind dat mijn kinderen zich leren hechten en goede relatie leren opbouwen. Dat kan alleen door ze onder te brengen in een omgeving waar ze zich veilig voelen en voor die omgeving zorgt gastouderbureau Snoesje.

Zelf de gastouder kiezen die je wilt

Gastouderbureau; waar je kinderen zich goed voelenBij Snoesje kies je als ouder zelf welke gastouder bij je kind past, en dat is natuurlijk duidelijk een persoonlijke keuze die gemaakt wordt. Om die keuze te maken zul je eerst kennis moeten maken met de gastouder die eventueel voor je kind gaat zorgen. De medewerkers van het gastouderbureau zullen er altijd voor zorgen dat je de juiste match vindt. Tijdens het eerste gesprek, het intake gesprek, zullen ze samen met jou in kaart brengen wat jij belangrijk vindt, en wat jij denkt dat voor je kind belangrijk is. Ieder kind zit andere in elkaar en is gebaat bij een andere manier van omgang, een andere benadering. Je kunt vaak makkelijk zien om de gastouder die je ontmoet zal matchen met je kind. Als je in de buurt van Twente of Achterhoek op zoek bent naar opvang voor je kind of voor je kinderen, dan zal ik Snoesje van harte aanbevelen. Het is echt een hele leuke club mensen en de leukste gastouders zullen je kinderen opvangen. Voor jou en voor je kind is dat belangrijk. Mijn dochtertje gaat altijd lachend naar de opvang en komt vol van energie weer thuis. Ik ben dus zeer te spreken over Snoesje.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.