Een autorijschool in Rotterdam speciaal voor gehandicapten

We weten allemaal dat het hebben van een auto zorgt voor veel vrijheid. Je kunt overal heen rijden waar je maar wil, zonder na te hoeven denken over openbaar vervoer. Bovendien zijn niet eens alle plekken bereikbaar met het openbaar vervoer, en kun je dus met de auto veel meer zien dan met de trein of bus. De autorijschool in Rotterdam merkt dat tegenwoordig bijna iedereen een rijbewijs heeft. Meestal is het zo dat jongvolwassenen zorgen dat ze hun rijbewijs al voor hun twintigste halen, maar soms gebeurt het ook nog een aantal jaren later. Voor de meeste mensen is dit overigens makkelijk praten, ze zijn oud genoeg om te mogen lessen en gaan dit dan ook direct doen. Ze zijn mobiel en ervaren geen fysieke klachten, waardoor ze direct naar een autorijschool in Rotterdam kunnen. Maar er zijn ook veel mensen met een lichamelijke beperking. Voor hen is het vaak moeilijk (of misschien zelfs onmogelijk) om in een normale auto te rijden. Ze hebben aanpassingen nodig in de auto om deze te mogen besturen. Dat an sich is niet het probleem, maar ze moeten natuurlijk wel eerst hun rijbewijs halen willen ze in die auto mogen rijden, en dat is vaak lastig. 

Autorijschool in Rotterdam speciaal voor gehandicapten

Waar mensen zonder fysieke beperking bij elke autorijschool in Rotterdam terecht kunnen,, is er speciaal voor gehandicapten autorijschool Kruisboog. Dit is een autorijschool in Rotterdam, speciaal voor mensen met een fysieke beperking. Juist voor deze mensen is het hebben van een rijbewijs erg belangrijk, omdat ze dat een stuk mobieler maakt en dus zelfstandiger. Je kunt je voorstellen dat ze überhaupt al beperkt zijn in hun functioneren, en als ze dan ook nog afhankelijk zijn van het openbaar vervoer ze nog beperkter zijn. Deze speciale autorijschool in Rotterdam is er speciaal voor hen, en geeft de rijlessen in aangepaste auto’s. Dit kan nodig zijn om de volgende redenen:

  • Je kunt niet handmatig schakelen
  • Je zit in een rolstoel
  • Je kunt een arm of been niet gebruiken

In al die gevallen heb je een auto nodig die aangepast is op jouw beperking. Deze autorijschool in Rotterdam heeft deze auto’s. Hiermee kun je leren rijden zoals je dat ook zou doen in de auto die je later zelf hebt, en dus kun je met een gerust hart de weg op in de lesauto. De speciaal gecertificeerde instructeur is het gewend om rijles te geven aan mensen met een beperking, en weet dus precies hoe lastig het kan zijn om bepaalde handelingen uit te voeren. Hij begeleidt je met veel geduld naar een zelfstandige rijstijl, en leert je alles wat je nodig hebt om te kunnen functioneren in het verkeer, en natuurlijk in een aangepaste auto. Wil je meer informatie of de mogelijkheden bespreken? Op hun website (https://rijschool-kruisboog.nl) vind je alle informatie en de contactmogelijkheden. 

Autorijden voor zoveel mogelijk mensen mogelijk maken

Autorijschool Kruisboog in Rotterdam is er trots op dat ze autorijden mogelijk maken voor mensen met een fysieke beperking. Dit is namelijk al een hele kwetsbare groep an sich, maar indien ze ook nog eens beperkt worden in hun vervoersmogelijkheden worden ze nog veel beperkter. Het is dan ook een goede zaak dat ze tegenwoordig in staat zijn om met enkele eenvoudige aanpassingen aan de auto zelf te kunnen rijden, zonder begeleiding of hulp van andere mensen. Dat er nu ook een autorijschool in Rotterdam bestaat die gespecialiseerd is in het geven van rijles aan deze mensen is goed nieuws, want ze zullen het toch ergens moeten leren! 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.