Digitaal ondertekenen en duurzaam ondernemen

Steeds meer bedrijven en ondernemers in Nederland zetten de stap. Zij beseffen dat het zakenleven een belangrijke rol speelt wanneer het gaat om het aanpakken van maatschappelijke problemen. Problemen zoals de verspilling, de grote bergen afval en de druk die we verleggen naar het milieu. Daarom moeten we beter omgaan met onze mensen, beter omgaan met de processen die we gebruiken binnen de bedrijven en we moeten ervoor zorgen dat er minder afval is. Dat kan door enorme stappen, zoals het compleet digitaliseren van processen, maar ook kleine stappen maken een groot verschil. Zoals het digitaal ondertekenen van documenten, contracten en andere overeenkomsten. Het gaat niet alleen om zelf digitaal ondertekenen: via Stiply.nl kan elke ondernemer de overige partners aanzetten tot digitaal ondertekenen. Wanneer het gaat om tientallen documenten per maand voor kleine ondernemingen en er meer dan duizend ondernemingen meedoen, dan gaat het om meer dan 100.000 documenten op jaarbasis. Zonder rekening te houden met het feit dat digitaal ondertekenen vooral interessant is voor de grotere ondernemingen, die veel meer documenten hebben die ondertekend moeten worden. Kleine stappen worden zo grote sprongen, maar de voordelen zijn op veel meer vlakken te vinden.

Voordelen van digitaal ondertekenen

Ondernemers hebben een hekel aan stilstand. Geen kleine hekel, het is de aartsvijand van veel ondernemers omdat stilstand verlies betekent. Stilstand door het moeten wachten tot een document ondertekend wordt, of de post eindelijk het contract bezorgt waar zolang op gewacht werd. Het is niet altijd even duidelijk, maar de schatting is dat een gemiddeld bedrijf meer dan een week per jaar verliest aan het wachten op documenten die verzonden zijn of die retour moeten komen. Dit is niet alleen vervelend, het kan er ook voor zorgen dat een complete werkvloer stil komt te staan en dan is het aanzienlijk meer dan vervelend. Of wat te denken van een complete afdeling waar meerdere mensen alleen maar aan het werk zijn met contracten: het uitschrijven, versturen en opvolgen? Hoeveel bespaart een gemiddelde onderneming hierop wanneer er gekozen wordt voor digitaal ondertekenen? Het is gemakkelijk om de documenten en contracten te volgen en de status te zien. Sterker nog, Stiply maakt het zelfs mogelijk om herinneringen te versturen zodat er geen papierwerk meer nodig is. Overal ter wereld kunnen documenten getekend worden door gebruik te maken van digitaal ondertekenen, zonder enige extra moeite en met een veel hogere snelheid zodat snel schakelen ineens veel makkelijker wordt.

Meer gedaan krijgen op een betere manier

We blijven erop hameren dat de toekomst niet draait om meer werken. De toekomst draait om beter werken. Beter kijken naar de processen, meer gebruikmaken van de mogelijkheden en scherper zijn wanneer er kansen blijven liggen. Door goed en efficiënt te schakelen kan een bedrijf ineens een veel rooskleurigere toekomst krijgen dan de bedrijven die blijven hangen in de processen die zij kennen. Digitaal ondertekenen bestaat bijvoorbeeld al een flinke tijd en pas nu is duidelijk te zien dat veel bedrijven de overstap zetten omdat zij overtuigd zijn van de voordelen. Voordelen op het gebied van duurzaamheid, het kostenbeleid en de toekomstmogelijkheden die er liggen wanneer er gekeken wordt naar de snelheid van digitaal ondertekenen.

  • Het is globaal,
  • het bespaart papier
  • en is dé manier om klanten te laten zien dat een onderneming rekening houdt met het milieu en de eisen van de klanten.

Met name de kritische klanten en die groep groeit de laatste tijd snel aangezien het besef ook snel groeit dankzij alle oproepen om te denken aan de snelheid, het milieu en het gebruiksgemak.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.