Biologische shampoo

Biocareonline - Biologische shampooBij drogisterijen en supermarkten zijn heel veel verschillende soorten shampoos te krijgen en natuurlijk zit er ook wel verschil tussen de verschillende varianten die verkrijgbaar zijn. Maar een ding is er vaak niet te vinden en dat is biologische shampoo. Dat is jammer, want het heeft veel verschillende voordelen om juist hiervoor te kiezen. Wat veel mensen eigenlijk wel weten, maar zich niet heel bewust realiseren, is dat er allemaal chemische bestanddelen in de reguliere shampoos zitten. Is dat nu erg? Heel gevaarlijk zal het niet zijn, anders werd het natuurlijk niet tot de markt toegelaten, maar het is ook niet per se gezond voor je hoofdhuid, een biologische shampoo is een gezondere keus. De reguliere varianten maken je haar en huid inderdaad schoon, maar dit doen zij door al het vet te verwijderen. Hierdoor wordt de hoofdhuid te droog en zal het lichaam gaan denken dat er meer vet nodig is. De talgklieren gaan dus meer vet produceren, waardoor het haar weer eerder vettig wordt. En jij dus sneller weer je haar wilt gaan wissen. Met andere woorden, je komt zo dus in een vicieuze cirkel terecht. Met een natuurlijke biologische shampoo heb je hier veel minder last van, omdat de bestanddelen veel minder schadelijk zijn en veel minder rigoureus vet verwijderen. Dit betekent dat je huid en haar na verloop van tijd in veel betere conditie raken. De talgklieren zullen weer normaliseren en stoppen met de overbodige vet productie. Je kapsel zal er veel langer mooi uitzien en je zult veel minder de neiging hebben om het iedere dag te wassen. Wat dus wel belangrijk is om in het oog te houden, is het punt van de langere tijd. Biologische shampoo is veel beter voor je lichaam, maar wij zijn zo gewend geraakt aan de chemische middelen dat ons lichaam even de tijd nodig heeft om weer te normaliseren.

Biologische shampoo en andere tips voor mooier haar

Het kiezen voor een biologische shampoo kan er dus voor zorgen dat je haar er een stuk mooier uit gaat zien. De manier waarop je het wast is immers toch wel voor een groot deel bepalend van hoe het er uit ziet. Maar als je hoofdhaar en –huid er niet mooi en goed meer uitzien, zijn er vaak meer maatregelen nodig dan enkel het gebruik van een biologische shampoo om het evenwicht weer te herstellen. Zoals gezegd is te vaak wassen een probleem, omdat dat de hoofdhuid uitdroogt en de talgklieren daardoor veel te hard gaan werken. Het is dus niet verkeerd om het aantal wasbeurten per week wat af te bouwen. Daarnaast is ook het veelvuldig gebruik van föhn en bijvoorbeeld krultang niet bevorderlijk voor de gezondheid van haren. De warmte zorgt voor uitdroging en dit leidt weer tot gespleten punten en tot pluizen. Wat ook een nadelig effect kan hebben, zijn reguliere haarkleuringen, aangezien hier ook veel chemische middelen in zitten. Net als overigens in de reguliere verzorgingsproducten, zoals gel, mousse of wax. Het is dus niet voldoende om enkel over te stappen op het gebruik van biologische shampoo als u wilt dat uw haren er beter uit gaan zien. Het is dan ook verstandig om:

  • minder vaak te wassen
  • minder te föhnen en krullen of stijlen
  • geen chemische haarkleuringen meer te gebruiken
  • geen verzorgingsproducten te gebruiken met chemische bestanddelen

Een laatste punt waardoor uw haar er minder mooi uit kan zien, zijn lichamelijke redenen. Hormonen kunnen bijvoorbeeld tijdelijk voor extra vetafscheiding zorgen, maar ook ziekte en stress kunnen een nadelige invloed hebben. Om de gezondheid van uw hoofdhaar en hoofdhuid te verbeteren, is het dus verstandig om over te stappen op het gebruik van een biologische shampoo en tegelijkertijd maatregelen te nemen zoals hier boven genoemd werd.

Biocare Online biedt diverse natuurlijke shampoos

Wil jij ook graag overstappen op het gebruik van een natuurlijke en biologische shampoo? Dan is Biocare Online de online drogist om naar toe te gaan. Zij bieden namelijk verschillende varianten op dit gebied, waardoor er ook voor jou een geschikte formule bij hen te vinden is. Er zijn immers verschillende haartypes en ieder haartype heeft behoefte aan een eigen vorm van verzorging. Ze bieden bij Biocare Online daarom ook biologische shampoo speciaal voor mensen met een droge hoofdhuid, met dik en pluizig haar, voor beschadigd haar en voor haren die geverfd zijn. Zo kun jij altijd jouw hoofdhaar zo optimaal mogelijk verzorgen en ervoor zorgen dat het er zo mooi mogelijk uit gaat zien. Uiteraard zijn alle ingrediënten in hun shampoos helemaal natuurlijk en ook nog eens biologisch. Bovendien is iedere biologische shampoo die je bij hen kunt krijgen ook nog eens heel mild, zodat de natuurlijke balans van het lichaam zo weinig mogelijk verstoord wordt. Op die manier zorg je ervoor dat je lichaam zo goed mogelijk zijn eigen werk kan doen, want daar is het namelijk prima toe in staat. Daarbij, we weten nog helemaal niet goed wat het effect op de lange termijn is van het gebruik van shampoos en andere verzorgingsproducten met chemische bestanddelen, misschien is dit wel veel minder onschuldig dan we nu denken. Het kan dan ook zeker geen kwaad om zoveel mogelijk over te stappen op natuurlijke verzorgingsproducten, zoals een natuurlijke en biologische shampoo. Hiervan kunnen we zeker zijn dat de bestanddelen niet schadelijk voor ons zijn. Biocare Online levert een ruim assortiment natuurlijke verzorgingsproducten, waar ook voor jou voldoende geschikte producten te vinden zijn.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.