Bent u benieuwd naar de kosten om een huis te verkopen?

Bent u benieuwd naar de kosten om een huis te verkopen? Dan bent u bij kosten huis verkopen aan het goede adres.  In uw leven zal u te maken krijgen met het verkopen en/of kopen van een woning. Bij het verkopen van een huis krijgt u met de kosten te maken. De kosten huis verkopen zijn dus belangrijk om in uw achterhoofd te houden. Daarnaast is het belangrijk om niet te lang te wachten met het kopen van een woning die u op het oog heeft.

Voordelen kosten huis verkopen

Voordelen kosten huis verkopen zorgen ervoor dat u voor dit bedrijf kiest. Kosten huis verkopen biedt u de informatie waardoor u goed voorbereid aan de slag kan gaan met het verkopen van uw huis denk hierbij aan makelaarskosten en notariskosten. Kosten huis verkopen biedt ook tips om het huis sneller te verkopen. Kosten huis verkopen biedt naast de tips en informatie ook hulp bij het vergelijken van diverse makelaars. Het is zo dat lang niet alle makelaarskosten vermeld staan op de website, hierbij kunt u ook nog eens tarieven voor de geleverde diensten op tellen. Kosten huis verkopen biedt een vergelijkingspagina, zo kunt u een makelaar kiezen die bij uw situatie past.

Belangrijkste kosten huis verkopen

Kosten huis verkopen geeft u informatie over de belangrijkste kosten die komen kijken bij het verkopen van een huis. Wanneer u hier geen rekening mee houdt kan het risico ontstaan dat u een te laag bod accepteert waardoor u te weinig budget overhoudt, of zelfs verlies hebt geleden. Dit geldt niet alleen voor een verkoop met een makelaar maar ook zonder makelaar kan dit voorkomen. Kosten huis verkopen onderscheidt de volgende kosten:

  • Kosten voor zelf uw vastgoed verkopen: zonder makelaar betaald u nog steeds kosten om het huis klaar te maken voor de verkoop. Het gaat hierbij om het verhelpen van zichtbare gebreken, hiervoor bent u doorgaans een paar duizend euro kwijt. Vaak worden grote renovaties afgeraden, dit verdient u niet terug bij een verkoop. Er worden ook kosten gemaakt voor het bepalen van een juiste vraagprijs: taxatierapport. Ook moet u denken aan advertenties en notaris kosten.
  • Kosten voor het verkopen via makelaar: hierbij blijven de notariskosten staan en vallen de overige kosten grotendeels onder de makelaarskosten. Dit vooral wanneer u kiest voor de traditionele makelaar. De makelaar heeft verschillende manieren om een tarief op te stellen, ook zijn de Nederlandse makelaren vrij in het kiezen van eigen prijzen, de meeste gebruiken echter een tweedelige opzet. Dan worden er opstartkosten gerekend en een courtage. 

Bij het verkopen van het huis vergeet men vaak de notariskosten die door de koper betaald moeten worden bij de verkoop van een woning. 

Wilt u het huis sneller en gemakkelijker verkopen met behulp van een makelaar? En hebt u alle kosten goed in beeld gebracht samen met de diensten? Dan kunt u opzoek naar een geschikte makelaar. Bij het zoeken naar de juiste makelaar staan uw wensen centraal, maar ook het vastgoed dat u wilt verkopen. Kosten huis verkopen kan u helpen bij het vinden van de juiste makelaar. Neem nu contact met het bedrijf op voor meer informatie!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.