Alles wat je moet weten over jouw stoppenkast

Alles wat je moet weten over jouw stoppenkastSinds enkele jaren is het gebruikelijk dat er in huizen een groepenkast wordt geïnstalleerd in plaats van een stoppenkast, maar nog vele wat oudere huizen hebben deze nog wel. Deze hoef je niet te vervangen, tenzij deze niet meer optimaal werkt. Het grote verschil tussen een stoppenkast en een groepenkast is dat je bij een stoppenkast de stop moet vervangen met een nieuwe stop als deze doorslaat. Bij een groepenkast zitten er installatieautomaten in plaats van stoppen in de kast. Deze automaten hoeven niet vervangen te worden, want deze hebben een schakelaar die om slaat als de spanning te hoog wordt. Deze schakelaar kan ook weer worden omgezet om de stoomtoevoer weer toe te laten tot het elektrische circuit in het huis. Bij een stoppenkast moet je de zekering vervangen voordat het elektrische circuit weer werkt in huis. Omdat de zekeringen vervangen moeten worden wanneer de stoppen doorslaan, kan je de zekeringen meestal per doosje van vijf kopen. Met zo’n doosje kan je een tijd vooruit. Echter als je op jouw huis zonnepanelen of andere energieopwekkende apparaten wilt installeren, is het nodig dat jij jouw stoppenkast laat vervangen door een groepenkast. Ook wanneer je een inductiekookplaat in jouw keuken installeert, kan het beter zijn om een groepenkast aan te schaffen, aangezien een inductiekookplaat veel energie vraagt. Ben jij nog tevreden met jouw stoppenkast en is er geen noodzaak om het te laten vervangen voor een groepenkast, dan kan je bij GroepenkastCompleet.nl terecht voor het kopen van zekeringen en ook voor het uitbreiden van jouw stoppenkast en vervangende materialen kopen. Je kan op deze website: https://www.groepenkastcompleet.nl/stoppenkast-abb-kopen alles kopen dat jij nodig hebt voor jouw stoppenkast. Denk bijvoorbeeld aan:

  • ABB smeltzekeringhouder
  • ABB smeltveilighedenkast
  • ABB stoppenkast met krachtgroepen
  • Zekeringen

Bij GroepenkastCompleet.nl kan je alles vinden wat jij nodig hebt en alles wordt veilig en verzekerd bij jou thuisbezorgd mét Nederlandse handleiding voor de installatie. Je bent hierdoor gegarandeerd van een goed product dat veilig bij jou thuis aankomt.

Het installeren van onderdelen in jouw stoppenkast

Jenna woont in een mooi oud pand in de binnenstad, dit betekent dat alles in haar huis wat ouder is. Zo ook de meterkast, daar heeft zij nog een stoppenkast zitten. Aangezien we tegenwoordig wat meer apparaten in huis hebben, dan toen haar huis werd gebouwd, is het tijd dat er wat extra stoppen aan de kast worden toegevoegd. Jenna vertelt haar ervaring: “Ik houd van mijn huis, het heeft charme, het is gezellig, het heeft karakter, maar helaas ook wat gebreken. Zeker nu ik recentelijk een afwasmachine en een droger heb aangeschaft, heb ik regelmatig gehad dat de stoppen doorsloegen. Ik vloog door de doosjes met stoppen heen. Op zich zijn die niet duur in de aanschaf, bij GroepenkastCompleet heb je die al vanaf €3,75, maar het gaf wel aan dat ik wat aan m’n meterkast moest doen. Na wat rondgevraagd te hebben en een specialist ernaar te hebben laten kijken, weet ik dat ik extra groepen moet toevoegen voor in ieder geval m’n wasmachine en de droger. De benodigde materialen hiervoor heb ik besteld bij GroepenkastCompleet.nl, ik ben altijd blij met hun service en met een duidelijke Nederlandse handleiding kon ik zo alles veilig installeren. Geen last meer van doorgeslagen stoppen!”

Service van GroepenkastCompleet.nl

Alle materialen die jij nodig hebt voor jouw meterkast zijn 100% montageklaar en worden in een extra beschermende door verzonden, zodat alles in goede staat bij jou thuis wordt afgeleverd. Heb je vragen of klachten dan kan je gemakkelijk contact opnemen door de chatfunctie op de website of door te bellen of mailen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.