Alles leren over gesprekstechnieken? Dan ben je hier aan het juiste adres!

gesprekstechnieken, daarover valt veel te vertellen. Gelukkig ben je op de juiste plek terecht gekomen, want alles leren over gesprekstechnieken is het doel van dit artikel. We zullen je aan de hand van www.gesprekstechnieken.nl alles leren over deze technieken. Lees mee en ontdek de wereld van gesprekken. Wie weet beheers jij ze straks ook! 

gesprekstechnieken anno 2020

Dit jaar is alles anders. We hoeven het woord niet eens te noemen voordat jij weet wat we daarmee bedoelen. Het is van het grootste belang om inzichtelijk te krijgen wat je kunt veranderen, vooral als het om digitale communicatie gaat. Dus, hoe werkt dit anno 2020. De beste inzichten en praktische technieken die je nodig hebt om helder te communiceren leer je via gesprekstechnieken.nl. Zodat jij een prettige gesprekspartner bent, offline en online. Waarom je een cursus zou moeten nemen? Onder meer vanwege de volgende redenen:

  • Leren helder te communiceren
  • Leren verbaal en non-verbaal te communiceren
  • Omgaan met weerstand
  • Leren om focus aan te brengen
  • Leren om een open houding te hebben

Overtuigen voor de camera

We ontkomen er niet aan, een ieder van ons zal moeten leren overtuigen via de camera. Simpelweg omdat we niet naar kantoor mogen en we onszelf dus voor de camera moeten presenteren. Omdat we geen keuze hebben maar wel de gesprekken en afspraken willen laten blijven plaatsvinden, moeten we ons aanpassen. We zullen flexibel moeten zijn en aldus moeten leren hoe het werkt, indruk maken via de camera. Daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet. De belangrijkste gespreksvaardigheden zullen altijd van pas komen in de communicatie, of dit nu in het echt of via de camera plaatsvindt. Wat veel mensen zeggen is dat gesprekstechnieken soms manipulatief aanvoelen. Omdat je authentieke gesprekken wilt doen laten overkomen, zul je alle stof je eigen moeten maken. Natuurlijk kan het in het begin wat wennen zijn maar dat wordt na iedere oefening en ieder gesprek anders. Het wordt met andere woorden steeds normaler. Oefening baart kunst, wordt ook wel gezegd. Dat geldt ook met dergelijke technieken. Overtuigen voor de camera, daar begin je op deze  manier mee. Probeer allereerst eens te oefenen voor de spiegel en daarna voor de camera. Neem jezelf op en bekijk dan wat beter kan, want een ding is zeker: oefening baart kunst maar je leert ook door je fouten. Als je bijvoorbeeld ziet dat je vaak ‘hmm’ zegt of dat je moet nadenken over woorden, of dat je zinnen verkeerd begint, vaak wegkijkt of vaak aan je haar zit, je kunt dit allemaal oplossen. Als je in de camera kijkt en dan ziet dat je onzeker overkomt, probeer dit dan op te lossen door iets tegen jezelf te zeggen wat ervoor zorgt dat je in een goede vibe terechtkomt. Dat je het kunt en dat je er zin in hebt. Zelfvertrouwen bevordert het uitvoeren van verschillende gesprekstechnieken. Vertrouwen kun je niet afdwingen maar zul je wel verkrijgen als je blijft oefenen met gesprekken. In het volgende artikel zullen we nog verder ingaan op hoe je nu het beste gesprekken kunt gaan aanpakken. gesprekstechnieken oefenen  – iedereen kan het! 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Comments are closed.